Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Optymalny laptop do gier...?

22 Sie 2009, 12:33

Chciałbym się dowiedzieć z jakich części złożyć optymalnego laptopa do gier w cenie 1000 zł ?
Chodzi mi o laptopa typu PC z systemem windows xp , no i według mnie chyba najlepiej z kartą nivindia :smile:
No i zastanawiam się jak go optymalnie poskładać tak żeby się zmieścić w tysiącu ?

Re: Optymalny laptop do gier...?

22 Sie 2009, 18:15

Zacznijmy od tego, że LAPTOP to nie stacjonarny PC i laptopów się nie składa tylko kupuje takie jak są w sklepach. Widzę że za 1000 zł chcesz laptopa do gier. W takim razie przykro mi ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Za 1000 zł to ciężko będzie nawet w miarę średniej wydajności PC stacjonarnego złożyć, a co dopiero kupić laptopa. No chyba że jesteś za starymi grami (Pierwsze SIMSy, CS) to może ewentualnie coś by się znalazło ale albo w używanych albo byś musiał dołożyć z 500 zł najmniej ale wtedy to już bardziej się opłaca jakiego normalnego PC złożyć bo będzie dużo wydajniejszy.

22 Sie 2009, 20:59

LOL.
Lap do gier to jakieś 3000zł nowy. Używany około 2000zł. Za 1000zł to ledwo że co zwykłego kompa złożysz.

23 Sie 2009, 17:28

Głównie to on będzie poświęcony do neta ;) no i nie chodzi mi tu o zbyt wygórowane gry po prostu chce żeby był w jak najlepszej wydajności na jakom stać laptopa za 1000 zł i tyle :D . Jeśli chodzi o gry w jakie chce na nim grać to myśle że worms armagedon może nawet worms 4 na najsłabszych wymaganiach.
Ale myślę też że troszkę pszesadzacie bo widziałem laptopa za tyśaka z procesorem 2000 MHz i 512 MB - RAM !
A po za tym jeżeli laptom nie ma zbyt obszernego dysku to zostaje więcej dla np. procesora :)

23 Sie 2009, 17:54

na lapku za 1000zł to mozesz sobie popykac w mario , ewentualnie w tetris xD

23 Sie 2009, 18:01

Nie no coś mocniejszego też powinno pójsc ;) Quake 2,3 CS, Cod2 i takie starsze gierki.

23 Sie 2009, 18:26

Ok , dzięki za wasze opinie :grin: pozdro

24 Sie 2009, 01:42

http://www.allegro.pl/item714366580_not ... dvdrw.html

poźniej zobacze inne ;p

30 Sie 2009, 19:31

Laptop do gier ?
Jak chcesz tak bardzo notebooka , na którym będziesz 'ciąć' gry... to musisz liczyć się pewną kwotą...
Sam rok temu wyłożyłem 4tyś na lapka i brałem go specjalnei pod granie ... chociaż to nie było moim piorytetem ... Za taką kwotę złożyłbym sobie kosmicznego PC'ta ... Ale to już jak kto woli... I jak już zdecydujesz się na kupno notebooka licz się z bardzo częstymi czyszczeniami wiatraczka ... :)

17 Wrz 2009, 12:34

Całkowicie zgadzam sie z poprzednikami. Laptop słabo komponuje z grami, w dodatku za 1 tys. to sorry. Ze stacjonarką byłoby nawet ciężko

10 Paź 2009, 10:37

lepiej sie gra na normalnym pc
Wyślij odpowiedź