Tematy związane z telefonią komórkową.
13 Paź 2010, 13:50
Witam
Czy ktoś z Was korzystał z taryfy Orange one? Jak ją oceniacie? jak to wygląda w praktyce? Czy jest możliwość w tej taryfie aktywowania dodatkowych usług ? Mam na myśli zarówno pakiety minut jak Orange World etc?
14 Paź 2010, 12:14
Stawki w Orange One wyglądają następująco: 29gr/minutę, 15gr/SMS i 20gr/MMS. Dodatkowo za każde wyższe doładowanie dostaniesz bonus, np. doładowanie za 25zł = 125minut/SMSów do Orange. Tutaj masz więcej info:
http://www.orange.pl/portal/map/map/prepaid_offer?category=PREPAID_ORANGE_ONEDla porównania sprawdź ofertę Play Fresh. Minuta do wszystkich sieci 29 gr, SMS do wszystkich sieci 9 gr, MMS do wszystkich sieci 19 gr, Transfer danych 12 gr/100 KB. Co ciekawe, po doładowaniu za 30zł masz nielimitowane rozmowy i SMS'y do Play przez 30 dni

Więcej info:
http://www.playmobile.pl/pl/play-karta/
15 Paź 2010, 12:50
dzięki bardzo za porównanie. W ostatnim czasie pojawiło sporo ofert pre-padowych. Niestety jeśli chodzi o Twoją propozycje, to wygląda na to ,że mam bardzo niewielu znajomych w tej sieci,a co za tym idzie bonusowe pakiety nie będą w pełni przeze mnie wykorzystane.
Zależy mi też, aby taryfa , którą wybiorę dawała możliwości pewnych modyfikacji (dodatkowe usługi, pakiety etc.). Z tego co wiem, Orange world, o którym wspominałam umożliwia m.in nielimitowany dostęp do Facebooka. Pytanie tylko jakie taryfy obejmuje?
Brałam też pod uwagę Delfina. Właściwie dwie oddzielne oferty, ale tutaj abonament można mieć chyba od 29 zł, a ilość minut też jest spora.
10 Lis 2010, 11:10
Malaga - to co piszesz jest pomieszane z poplątaniem. Orange One to pre-paid, a Delfin to taryfy abonamentu - tak więc o co ci chodzi?
Na temat Orange One mogę ci napisać tyle, że ten pre-paid wymaga wydawania dużej kasy na doładowania (np. 50 zł przedłuża konto o 50 dni, a u mnie w Tak-taku o 90 dni).
Dodatkowo Orange One ma słabsze pakiety - np. pakiet 1000 minut nie uwzględnia rozmów z telefonami stacjonarnymi (od 17.11). Reasumując - pomyśl nad inną ofertą.
16 Lis 2010, 15:44
@xavi zdaję sobie sprawę , że jedna taryfa to oferta pre-paidowa, druga to abonament. Pytanie właśnie co wychodzi korzystniej (biorąc pod uwagę , że dużo rozmawiam). Delfin jest taryfa dla osób, które więcej piszą niż smsują,a tym samym oferuje spora ilość minut. Pytanie tylko czy wiązać się umową, czy zdecydować się na One, który oferuje dodatkowe bonusy? Z tego co napisał rzecznik na blogu mają się też pojawić jakieś oferty świąteczne, ale nie ma jeszcze szczegółów.