Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

OTL Logów dać nie moge :/

25 Wrz 2010, 02:40

Mam problem z OTL , wyskakuje coś takiego , pisałem już na kilku forach ale nikomu się nie udało tej zagadki rozwikłać , date mam dobrze ustawioną w systemie i w biosie.

Image

Druga sprawa to z NOD32 2.7 zainstalowałem stara wersje bo tylko ona jest dobra na mojego kompa , a reszta te nowe avasty itp to mi go zamulają tylko.

Taki błąd wyskakuje gdy klikam w ikonkę noda i chce odpalić.

Image

Zrobiłem skanowanie ComboFixem , i niby log miał być C:\Combofix a nie ma ...

Re: OTL Logów dać nie moge :/

25 Wrz 2010, 07:27

Spróbuj przeinstalować Noda, zazwyczaj po przeinstalowaniu błąd się już nie pojawia.

Co do loga z ComboFix, powinien on być zlokalizowany bezpośrednio na dysku C, czyli C:\ComboFix.txt, nie w folderze C:\ComboFix

Jak go nie znajdziesz tu spróbuj jeszcze przez systemową wyszukiwarkę.

25 Wrz 2010, 16:09

Ok NOD już działa poprawnie

ComboFix - LOG do sprawdzenia

http://wklej.org/id/393282/

A co z tym OTL'em?

25 Wrz 2010, 20:33

Log jest czysty.

Pobierz OTC uruchom i kliknij CleanUp

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Co do problemu z OTL no to dziwna sprawa, bo nawet ComboFix pokazuje prawidłową datę. Coś jest nie tak, ale to na pewno nie wina infekcji, więc nie ma się co zbytnio tym przejmować. Sprawdź jeszcze, czy ruszy w trybie awaryjnym.

25 Wrz 2010, 20:41

w trybie awaryjnym jest to samo , jaka Vista?????????? wiem że miałem coś na płycie głównej wymieniane i od tamtej pory ten błąd jest wczesnej było normalnie.

25 Wrz 2010, 20:46

jaka Vista??????????

Przepraszam, po prostu nie piszę ze swojego kompa i skopiowałem "formułkę" z innego posta, już poprawiam.

wiem że miałem coś na płycie głównej wymieniane i od tamtej pory ten błąd jest wczesnej było normalnie.

Hmm, może spróbuj zresetować BIOS przez wyjęcie bateryjki na kilkanaście minut.

25 Wrz 2010, 20:51

Gdzie jest ta bateryjka mógłbyś jakieś zdjęcie zapodać :P bo nie wiem :D

25 Wrz 2010, 21:04

http://wstaw.org/w/c1y/

Wyjmujesz i wkładasz po 15-20 minutach. Po uruchomieniu kompa będziesz musiał zapewne wcisnąć F1, aby załadować optymalne ustawienia. Będziesz też musiał ustawić poprawną datę i godzinę, gdyż zostaną skasowane.

25 Wrz 2010, 21:09

okej dzięki jak zrobię to dam znać.

26 Wrz 2010, 20:07

Mam problem mianowicie , teraz trochę inna sprawa ping w grach mi skacze i to rożnie , np rano jest dobrze , a wieczorem pingi po 300 skaczą.Ostatnio przez dwa dni było dobrze pingi po 25,35 w grach , a teraz skaczą to wygląda tak jakby ktoś się do mnie podłączył i filmy ściągał :P

26 Wrz 2010, 20:27

Logi są czyste, więc infekcji tu nie ma. Może to wina dostawcy, skoro piszesz, że zazwyczaj wieczorem jest problem.

26 Wrz 2010, 20:48

Mam jeszcze jeden problem z monitorem i czarnymi paskami w grach po obu stronach góra , dół , lewo , prawo

Tutaj znalazłem screena w necie , o coś takiego mi chodzi.

http://img38.imageshack.us/img38/3031/dsc00756x.jpg

27 Wrz 2010, 15:38

To tylko występuje w grze, czy jak wyjdziesz do pulpitu także???

27 Wrz 2010, 16:09

tylko w grze.

27 Wrz 2010, 16:16

Zwiększ rozdzielczość w ustawieniach gry.
Wyślij odpowiedź