Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

OTL Wariuje ?

17 Lut 2011, 02:53

Witam, mam problem albo może inaczej mit, nikt jeszcze nie rozwiązał mojego problem, wątpię żeby się wam to udało ale zawsze warto spróbować.

Taki błąd OTL'a podczas skanowania mi wyskakuje

Image

Daty mam wszędzie dobrze ustawione.

Windows XP SP3

Re: OTL Wariuje ?

17 Lut 2011, 11:19

Próbowałeś alternatywnych wersji com i scr? Masz poprawnie ustawiony czas w BIOSIE??? Spróbuj odpalić system z płyty Windowsa z parametrem r(repair).

17 Lut 2011, 15:07

wszystko to robiłem i jest to samo.

17 Lut 2011, 16:59

Masz ustawioną datę systemową na 1 styczeń 2099 roku godzina 12 w południe sprawdź wszystkie czasy w systemie. Sprawdź też czy nie masz przypadkiem ustawionej źle strefy czasowej powinna być +1.

17 Lut 2011, 17:32

wez napisz gdzie mam w to wejść.

17 Lut 2011, 17:38

Prawym klawiszem myszy tam gdzie masz na komputerze pokazane, która godzina --> wciśnij Ustaw datę i godzinę --> teraz zakładka strefa czasowa --> i sprawdź czy masz ustawione GMT + 01:00 (Warszawa,Zagrzeb,Sarajewo,Skopje).

17 Lut 2011, 18:10

Jest dobrze ustawione tak jak napisałeś.

17 Lut 2011, 18:15

:) hmmmmmm. Ciężka sprawa. Próbowałeś skanowania w trybie awaryjnym?

17 Lut 2011, 18:22

tak to samo, podejrzewam ze format by sprawę załatwił, ale nie chce robić bo windows dobrze śmiga.

17 Lut 2011, 18:27

Patrząc na Twoje logi z poprzednich tematów, widać w nich jedną dziwną rzecz, a mianowicie datowanie niektórych plików jest bardzo ciekawe np:
14310-07-16 09:39:09

I zapewne dlatego OTL wywala błąd odnośnie daty. Tylko czemu daty utworzenia tych plików są takie "kosmiczne" to nie wiem :?

17 Lut 2011, 18:28

Problem się zaczął od tego momentu kiedy otrzymałem kompa z serwisu ( bo coś było nie tak z płyta główna ) i podejrzewam ze oni ta datę gdzieś zmienili w jakim celu tego nie wiem.

17 Lut 2011, 18:30

Może spróbuj jeszcze zresetować BIOS, przez wyjęcie na kilkanaście minut bateryjki z płyty głównej.

17 Lut 2011, 18:31

Spróbuj odpalić system z płyty Windowsa z parametrem r(repair).
To też już robiłeś? Sposób moderatora też dobry. Właśnie miałem pisać:)

17 Lut 2011, 18:32

To nie jest pierwszy temat, o tym problemie kiedyś już tez starali mi się pomoc na innych forach ale nic z tego, baterie wyjmowałem to samo, to z płyta robiłem tez bez efektu.

17 Lut 2011, 18:35

Tak jak wcześniej napisałem, to zapewne wina tych dziwnych dat utworzenia niektórych plików.
Wyślij odpowiedź