Rozmowy na tematy związane z filmem. Opisy, recenzje.
12 Sie 2008, 17:06
Jak wybrać program który ma odtwarzać film ale nie robiąć go domyślnym,
konkretnie chodzi mi oto żeby ikonka filmów była taka jak domyślnym odtwarzaczem był windows media player " ikonka AVI "
- no i teraz chce zeby ta ikona była cały czas taka sama ale zeby film otwierał REAL PLAYER, da rade to jakoś ustawić ? Niedawno tak miałem, i gdy uruchomiłem real playera zapytał mnie czy " chcesz aby real player stał sie domyślym odtwarzaczem? " Wybrałem tak i pozmieniały sie ikony i nie umiem przestawić. Wie ktoś jak to zrobić ?
12 Sie 2008, 17:10
Wydaje mi się że najprościej usunąć program i zainstalować go jeszcze raz,nic na tym nie tracisz a ustawienia wprowadzasz od początku i nie ustawiasz programu jako domyślnego odtwarzacza.
12 Sie 2008, 17:12
Jaki masz system operacyjny u mnie na Viscie sie da tak zrobić
o ile dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi
Ikonke filmu to masz chyba po domślnym programie w którym to otwierasz pliki muzyczne możesz zmieniac ikonke (ja tak mam w winampie) a otwieram innym playerem
troszke sie pogubiłem
12 Sie 2008, 17:29
Mam XP
IKONA MA BYĆ AVI od [ Windows Media Player ]
I gdy uruchamiam film klikając 2 razy chce żeby uruchamiał go [ Real Player ]
ale uruchamia go WMP
Ustawiłem WMP jako domyślny ikona mi sie podoba

klikam 2 razy włącza sie przez WMP... a jak klikam prawym naciskam Otwórz [2 klik to Odtwórz] to wtedy już go włącza przez Real Playera i ikona sie nie zmienia.
12 Sie 2008, 17:34
Ustaw REAL PLAYERA jako domyślnego playera
Ikon Ci chyba nie zmieni
12 Sie 2008, 17:59
Właśnie w tym problem że zmienia
12 Sie 2008, 18:00
W opcjach programu musi byc opcja związana z ikonami
coś w stylu
użyj ikon programu coś podobnego
poszukaj może znajdziesz
12 Sie 2008, 18:14
Zanim zaczołem pisać na forum właśnie tak zrobiłem szukałem w opcjach ale tam nic takiego niema sprubuje zainstalować jeszcze raz Real Payera ustawie go jako domyslny, a potem zainstaluje WMP to moze sie przestawia ikony
12 Sie 2008, 18:18
Wejdź we właściwości pliku .avi i otwieranie za pomocą...(wybierz program z listy)
12 Sie 2008, 18:23
To otworzy przez ten co wybiore ale 1 raz, chyna ze zaznacze zawsze uzywaj tego programu do otwierania tego typu filmów, to działa jak Domyślny wiec ikona sie zmienia
12 Sie 2008, 18:54
kanarek15 napisał(a):Jak wybrać program który ma odtwarzać film ale nie robiąć go domyślnym,
konkretnie chodzi mi oto żeby ikonka filmów była taka jak domyślnym odtwarzaczem był windows media player " ikonka AVI "
- no i teraz chce zeby ta ikona była cały czas taka sama ale zeby film otwierał REAL PLAYER, da rade to jakoś ustawić ? Niedawno tak miałem, i gdy uruchomiłem real playera zapytał mnie czy " chcesz aby real player stał sie domyślym odtwarzaczem? " Wybrałem tak i pozmieniały sie ikony i nie umiem przestawić. Wie ktoś jak to zrobić ?
Czyli wynika, że chcesz mieć filmy otwierane tylko i wyłącznie RP ale żeby ikonki były od WMP tak
12 Sie 2008, 19:20
TAK
-----------------
To może wie ktoś jak przestawić gdy kliknę prawym przyciskiem myszy, to jak przestawić kolejność? np zeby było tak, najpierw:
Otwórz
Odtwórz
To teraz klikając 2 razy otwierało by mi przez RealPlayera, a ikona została by z WMP