Rozmowy na tematy związane z filmem. Opisy, recenzje.
Wyślij odpowiedź

Otwieranie Filmów

12 Sie 2008, 17:06

Jak wybrać program który ma odtwarzać film ale nie robiąć go domyślnym,

konkretnie chodzi mi oto żeby ikonka filmów była taka jak domyślnym odtwarzaczem był windows media player " ikonka AVI "
- no i teraz chce zeby ta ikona była cały czas taka sama ale zeby film otwierał REAL PLAYER, da rade to jakoś ustawić ? Niedawno tak miałem, i gdy uruchomiłem real playera zapytał mnie czy " chcesz aby real player stał sie domyślym odtwarzaczem? " Wybrałem tak i pozmieniały sie ikony i nie umiem przestawić. Wie ktoś jak to zrobić ?

12 Sie 2008, 17:10

Wydaje mi się że najprościej usunąć program i zainstalować go jeszcze raz,nic na tym nie tracisz a ustawienia wprowadzasz od początku i nie ustawiasz programu jako domyślnego odtwarzacza. :grin:

12 Sie 2008, 17:12

Jaki masz system operacyjny u mnie na Viscie sie da tak zrobić :D
o ile dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi
Ikonke filmu to masz chyba po domślnym programie w którym to otwierasz pliki muzyczne możesz zmieniac ikonke (ja tak mam w winampie) a otwieram innym playerem :)
troszke sie pogubiłem :roll:

12 Sie 2008, 17:29

Mam XP

IKONA MA BYĆ AVI od [ Windows Media Player ]

I gdy uruchamiam film klikając 2 razy chce żeby uruchamiał go [ Real Player ]
ale uruchamia go WMP

Ustawiłem WMP jako domyślny ikona mi sie podoba :D klikam 2 razy włącza sie przez WMP... a jak klikam prawym naciskam Otwórz [2 klik to Odtwórz] to wtedy już go włącza przez Real Playera i ikona sie nie zmienia.

12 Sie 2008, 17:34

Ustaw REAL PLAYERA jako domyślnego playera
Ikon Ci chyba nie zmieni

12 Sie 2008, 17:59

Właśnie w tym problem że zmienia :506:

12 Sie 2008, 18:00

W opcjach programu musi byc opcja związana z ikonami
coś w stylu
użyj ikon programu coś podobnego
poszukaj może znajdziesz :wink:

12 Sie 2008, 18:14

Zanim zaczołem pisać na forum właśnie tak zrobiłem szukałem w opcjach ale tam nic takiego niema sprubuje zainstalować jeszcze raz Real Payera ustawie go jako domyslny, a potem zainstaluje WMP to moze sie przestawia ikony

12 Sie 2008, 18:18

Wejdź we właściwości pliku .avi i otwieranie za pomocą...(wybierz program z listy)

12 Sie 2008, 18:23

To otworzy przez ten co wybiore ale 1 raz, chyna ze zaznacze zawsze uzywaj tego programu do otwierania tego typu filmów, to działa jak Domyślny wiec ikona sie zmienia

Re: Otwieranie Filmów

12 Sie 2008, 18:54

kanarek15 napisał(a):Jak wybrać program który ma odtwarzać film ale nie robiąć go domyślnym,

konkretnie chodzi mi oto żeby ikonka filmów była taka jak domyślnym odtwarzaczem był windows media player " ikonka AVI "
- no i teraz chce zeby ta ikona była cały czas taka sama ale zeby film otwierał REAL PLAYER, da rade to jakoś ustawić ? Niedawno tak miałem, i gdy uruchomiłem real playera zapytał mnie czy " chcesz aby real player stał sie domyślym odtwarzaczem? " Wybrałem tak i pozmieniały sie ikony i nie umiem przestawić. Wie ktoś jak to zrobić ?

Czyli wynika, że chcesz mieć filmy otwierane tylko i wyłącznie RP ale żeby ikonki były od WMP tak :?:

12 Sie 2008, 19:20

TAK

-----------------
To może wie ktoś jak przestawić gdy kliknę prawym przyciskiem myszy, to jak przestawić kolejność? np zeby było tak, najpierw:

Otwórz
Odtwórz

To teraz klikając 2 razy otwierało by mi przez RealPlayera, a ikona została by z WMP
Wyślij odpowiedź