Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Padł system Vista, laptop Toshiba

06 Maj 2012, 11:09

Witam, mam problem. Mianowicie laptop Toshiba Vista nagle wyłączył się i po uruchomieniu wyskakuje na chwile okno niby logowania i potem pojawia się czarny ekran (bez kursora w lewym górnym rogu) i nic się nie dzieje. Gdy spróbowałem jeszcze raz zdążyłem kliknąć Esc i wyskoczył mi taki obraz(po 2 sekundach znika jeśli nie kliknęe f2): https://www.dropbox.com/s/t8wqhxr6xa0z116/toshiba%20bios.jpg Czy może ktoś mi pomóc co dalej? Bo nic się nie dzieje dalej.
P.S. jeśli nie tu dodałem temat to proszę mi powiedzieć gdzie on powinien być (sorry z góry!).

Re: Padł system laptop Toshiba Vista? [zielony użytkownik]

06 Maj 2012, 11:14

Próbowałeś wejść w tryb awaryjny??

06 Maj 2012, 11:15

własnie próbowałem i tylko klawisz Esc reaguje... Jaka jest kombinacja w tym laptopie by wejsc w tryb awaryjny?
EDIT:
F8 np nie reaguje jak go klikam czy trzymam.

06 Maj 2012, 12:21

Ten obraz to normalne uruchamianie komputera
A tryb awaryjny można uruchamiać różnymi klawiszami: F5, F8, F10, Delete też chyba...

06 Maj 2012, 13:06

Ale ten obraz pojawia sie tylko wtedy gdy przy wlaczeniu laptopa wcisne klawisz Esc, bo jesli tego nie zrobie to przez ok 2 s wyswietli sie ekran startowy z napisem typu mniejwiecej: toshiba loading i potem jest caly czarny obraz i nic sie nie dzieje. Gdy wcisne Esc wtedy moge tylko f2 i pojawia sie ten obraz co tu pokazalem i dalej nic sie nie dzieje

Re: Padł system Vista, laptop Toshiba

07 Maj 2012, 19:12

A możesz wejść do BIOS-u??

Re: Padł system Vista, laptop Toshiba

14 Cze 2012, 13:59

Nie nie mogłem. Była podobno zjarana cała płyta główna. Naprawa wyniosła coś około 500 zł. To na szczęście nie mój laptop. Jednak dziękuje za pomoc i temat do zamknięcia
Wyślij odpowiedź