Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Patchowanie gry

14 Lut 2009, 18:26

Nie jestem pewny co do odpowiedzi na to pytanie, więc postanowiłem zapytać się szerokiego grona użytkowników, a mianowicie:
Jeżeli do jakiejś gry powstała już np. 7 odsłona łatki (1.07) to czy ona posiada wszystkie ulepszenia poprzednich patchy (1.01,1.02,1.03...), czy należy je instalować jeden za drugim? Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale napisałem :)

Re: Patchowanie gry

14 Lut 2009, 21:14

Jeżeli do jakiejś gry powstała już np. 7 odsłona łatki (1.07) to czy ona posiada wszystkie ulepszenia poprzednich patchy

raczej nie, z tego co się orientuję to każdy patch ma co innego, oczywiście mogą mieć jakieś wspólne elementy.

zadaniem łatki jest zwykle poprawienie grafiki, lub naprawa ewentualnych błędów w grze. jeszcze nie próbowałem instalacji kilku łatek na jedną grę, no chyba że przy patchu Orange Ekstraklasa do PES'a 2008, ale to było wymagane.
zaciekawiło mnie te pytanie no i sprawdziłem na PES'ie, zainstalowałem 2 patche które się wzajemnie wykluczaję (uaktualnienia składów i poprawa grafiki), no i działał ten ostatnio zainstalowany.

15 Lut 2009, 09:51

Ja to myślałem o Gothicu 3.
Każda poprawka coś poprawia :) i dlatego jestem ciekawy, czy wystarczy wgrać jednego patcha (najnowszego) i wszystkie bugi będą poprawione tak, jakbym instalował każdy patch po kolei, czy będą poprawki tylko z najnowszego patcha (1.07). Bo każdy patch ma po ok. 90 mb, więc nie wierzę, że w 90MB zmieszczą się pozostałe poprawki (6*90MB=540MB)?

15 Lut 2009, 11:26

Każda następna poprawka powinna zawierać poprawione błędy z poprzednich poprawek + nowe poprawki.

15 Lut 2009, 16:56

Dzięki! Właśnie o to mi chodziło!
Temat do zamknięcia.
Wyślij odpowiedź