Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

plik MOM

30 Sie 2008, 21:00

Od jakiegoś czasu po włączeniu komputera wyświetla mi się taki komunikat: Nie można załadować pliku lub zestawu MOM implemetation,version=2.0.2789.37294,culture neutral,publickeytoken=90ba9c70f846762e' lub jednej z jego zależności.Nie można odnależć określonego pliku.
Nie wiem czego to dotyczy,nie odczuwam też aby system działał nie poprawnie. Jeśli ktoś wie o co chodzi,proszę o informacje.

Re: plik MOM

30 Sie 2008, 21:50

Powiedz model karty graficznej
instalowałaś może ostatnio sterowniki do karty graficznej?

31 Sie 2008, 09:57

Ati Radeon 9550/x1050,instalowałam z dołączonej płyty ze sterownikami.

31 Sie 2008, 10:21

Tutaj z tej strony pobierz sterowniki :arrow: http://ati.amd.com/support/driver.html

31 Sie 2008, 10:25

Dawid255151 napisał(a):Tutaj z tej strony pobierz sterowniki :arrow: http://ati.amd.com/support/driver.html

...Przed instalacją usuń te co masz teraz (Panel sterowania - Dodaj lub usuń programy)

31 Sie 2008, 11:39

Zrobiłam wszystko co trzeba a komunikat dalej wyskakuje. Mam rozumieć że sterowniki do karty graficznej nie współpracują z wersją systemu? System mam Xp Sp2 i jeszcze jakiś dodatek speed do niego,jestem zadowolona z pracy w tym systemie bo bardzo usprawnia działanie tzn.przyspiesza otwieranie stron,aplikacji,nie wiesza się jak przy poprzednich systemach. Więc pytanie czy jeśli działa mi wszystko ok,mogę pominąć ten komunikat?

31 Sie 2008, 12:41

Więc pytanie czy jeśli działa mi wszystko ok,mogę pominąć ten komunikat?

Możesz.

02 Wrz 2008, 10:59

Wina lezy po stronie ATI sterownikow CCC i NetFremwork.
Odinstaluj sterowniki (odinstaluj NetFremwork jezeli masz zainstalowany)
Zainstaluj NetFramework i starowniki.
Jak nie zadziala to Pobierz NetFramework 2.0 lub 3.0 i najnowsze sterowniki.
Odinstaluj sterowniki , nie rob restartu , zainstaluj NF restart i instalacja sterownikow.
Ostatecznie zainstalowac sterowniki bez CCC i nie instalowac NF
Ewentualnie zainstaluj sterowniki Omega,chyba najlepsze wyjscie.
Wyślij odpowiedź