Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

płyta główna MSI uszkodzona

23 Lut 2011, 19:09

Witam. Komp świeżo po formacie ale sie zawieszał, i po restarcie i to samo w kółko, potem to już całkiem przestał działać

Typ procesora Unknown, 2000 MHz (12 x 167) 2800+
Nazwa płyty głównej MSI KT6V-LSR (MS-7021) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8377 Apollo KT600.

Nie wiem ale musiałbym kupić nową Płytę Główną, proszę o pomoc. Dziękuje

Re: płyta główna MSI uszkodzona

23 Lut 2011, 19:14

Po zainstalowaniu systemu zainstalowałeś sterowniki do chipsetu płyty głównej i do karty graficznej?

potem to już całkiem przestał działać

A czy w ogóle się włącza w tej chwili??? Pojawia się jakiś błąd czy coś???

23 Lut 2011, 19:37

Do końca to nie jestem pewny o co Ci chodzi, bo tego nie sprecyzowałeś. Czy o to, że nie wiesz co powoduje problem??? (jeśli tak to pytanie poprzednika jest dosyć istotne)
Czy może jesteś na 100% pewny, że to płyta główna i potrzebujesz porady, jaką zakupić???

23 Lut 2011, 21:41

po formacie wlasnie mialem klopot zaraz po uruchomieniu po świerzym systemie sie zawieszal wgl. kursor nie chodził i po nownym uruchomieniu wogóle nie dzialalo nawet nie moglem wejść na Biosa Totalna zawiecha, potem pomieszalem z kabelkami które nalerzą do ledów i reseta i to moze od tego jest przyczyna zaklocenia plyty Glownej od Kabelek? i później zaś po tym uruchamiam kompa i wyłącza mi sie automatycznie po pokazywaniu Logo nazwy płyty głównej?....

23 Lut 2011, 21:47

Na początek spróbuj zresetować BIOS (tylko odłącz na razie te kabelki od ledów i inne świecidełka :) ).

23 Lut 2011, 21:51

odłaczylem wszystkie kabelki od ledów i po wlaczeniu po logo mi sie wylacza tak, ze nie ma zadnych zmian

23 Lut 2011, 22:17

Pożycz od kogoś zasilacz i sprawdź czy pomogło.

23 Lut 2011, 22:34

sprawdzalem i nie pomogło, a tak po za tym mój zasilacz jest nowy

23 Lut 2011, 22:37

A resetowałeś ten BIOS???

23 Lut 2011, 22:42

A czy w czasie uruchamiania komputer wydaje jakieś dźwięki??? Chodzi mi o ilość krótkich, bądź długich pisków. Aha i jaki masz BIOS? W sensie AMI, AWARD, idtd. .

24 Lut 2011, 20:45

resetowałem Biosa, a tak po za tym wymieniłem Plyte głowna od kolesia i działa, tylko ze jest mały problem. ...z tym ze nie moge znow poustawiac na biosie jak np anulowac Floppy na (None) i po zapisywaniu jest na ( 1.44M, 3.5 in ) a drugą rzecz jest, ze zas nie moge ustawic Dysku dodatkowego i nie odczytywuje mi RAID po zapisywaniu ? masakra.
I jeszcze po podlączeniu listwy od Pc to mi sie od razu komp włącza

25 Lut 2011, 14:31

To że płyta główna, procek lub bios był popsuty można było wnioskować po Typ procesora Unknown, 2000 MHz (12 x 167) 2800+ jeżeli procek przełożyłeś do tej płyty co teraz masz to znaczy ze płyta główna lub sam bios był wcześniej walnięty dlatego teraz działa.
po tej wymianie płyty to bateryjkę od biosu też przekładałeś czy została ta którą dostałeś ? ( bo może być problem z nią obecnie ) 9

26 Lut 2011, 17:12

teraz działa poniewaz w czesniej byl zle wlaczony pod FDD kabel i wiec pozniej zmienilem na odwrot i odczytywalo mi juz po podlaczeniu Floopy dziala i jedniczenie System tez i LOGO systemu ok jest dzieki pozdro.
Wyślij odpowiedź