Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Podłączenie głośników i słuchawek jednocześnie

04 Lip 2014, 20:03

Witam, prawdopodobnie problem wyda się banalny i pewnie jest banalny, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Na kompach znam się słabo, ostatnio zakupiłem sobie słuchawki i chciałbym podłaczyć głośniki i słuchawki jednocżeśnie.
Z tyłu mam trzy wejścia: różowe, zielone i niebieskie - jeśli coś wam to mówi. Niestety działa tylko urządzenie podłączone pod to "zielone" wejścia. Przełączać sobie głośniki i słuchawki jest dość niewygodnie i wiem, że jest inne rozwiązanie. Mam pewien "Menedżer Realtek HD Audio" - ale nie wiem co dokładnie w nim zrobić, żeby rozwiazać problem. Może trzeba co innego zrobić? Byłbym wdzięczny za rozwiązanie tego dość błahego problemu.

Re: Podłączenie głośników i słuchawek jednocześnie

05 Lip 2014, 14:24

Może kup rozgałęźnik mini jack ?.
Ja np rozwiązałem ten problem poprzez instalację drugiej karty dźwiękowej.

05 Lip 2014, 23:11

Taki rozgałęźnik można kupić w każdym wszelkim sklepie komputerowym? I słyszałem, że on faktycznie - rozdziela głos - ale słyszałem również, że urządzenia pod niego podpięte działają z połową głośnością - to prawda?
I ile taki rozgałęźnik kosztuje?

06 Lip 2014, 11:17

Rzeczywiście urządzenia będą grały oby dwa jednocześnie na raz. Będą grały trochę ciszej. Dobrą opcją byłby zakup słuchawek z opcją regulacji głośności aby w razie czego można było wyciszyć słuchawki aby nie grały bez potrzeby - chyba, że już posiadasz słuchawki z opcją regulacji głośności.

Co do rozgałęźnika/adaptera kupisz go w hipermarketach, lub w sklepach komputerowych, rtv itp.
Wyślij odpowiedź