Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
19 Kwi 2008, 00:28
Witam.Chciałbym podłączyc Laptop ACER EXTENSA 5220 do telewizora PHILIPS 32PFL5322,abym mógł oglądac filmy na ekranie telewizora.W instrukcji telewizora pisze"Ten telewizor może być używany jako monitor komputerowy.UWAGA.Podłączenie komputera jest możliwe wyłącznie przez złącze HDMI.Złącze VGA nie jest obsługiwane",ale w Laptopie nie mam Portu DVI-D.Czy jest jeszcze inna możliwość podłączenia?
Pozdrawiam.
19 Kwi 2008, 11:16
Jest możliwość podłączenia po przez kabel SVHS-SVHS lub SVHS-EURO możesz też spróbować kablem d-sub->d-sub tylko twoja karta graficzna oraz TV musi mieć którekolwiek z wejść oczywiście nie gwarantuję też, że TV obsłuży te metody podłączenia. Oczywiście dźwięk musisz podłączyć osobno.
19 Kwi 2008, 12:10
A czy może być kabel służacy do połączenia np. komputera lub kamery do telewizora.Kabel zakończony jest z jednej strony wtykami: SVHS(S-VIDEO 4pin)(wizja) i MAŁYM JACKIEM (dzwięk), a z drugiej strony są trzy wtyki RCA (CHINC) żółty -wizja, czerwony i biały-fonia. Taki opis znalazłem na Allegro,tylko czy to będzie działać?
19 Kwi 2008, 14:13
Sprawdź jeżeli masz w grafice wejście SVHS to powinno zahulać.
19 Kwi 2008, 16:10
Jeśli nie masz s-video tylko coś takiego podobnego taki dziwny kabel z takimi tam wtykami kupić...jak masz grafe gigabyte to na 100% musisz takie kupić.
i wtedy do tego kabla z takim i wejściami podłączasz wszystko dźwięk(przez mini jacki), Obraz (Przez S-VIDEO) i jeszcze coś tam można podłączyć, nie pamiętam dobrze.
Ja mam kabel z jednej strony z S-VIDEO i Minijacki do dźwięku a z drugiej czincze i taki płaski nie wiem jak sie nazywa