Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

PODSTAWKA chłodząca - tak czy nie?

20 Paź 2011, 19:07

WITAM ponownie,

Najprawdopodobniej SAMSUNG NP-RF 711-S06PL będzie używany codziennie:

-w dni szkolne (poniedziałek-piątek) będzie włączony przez około 3-4 godzin głownie będzie
tylko włączony i będzie służył do muzyki,internetu ...
-weekendy/dni wolne/wakacje - będzie włączony zależnie od dnia, wcale lub nawet po 6 godzin i głównie
będę grał w gry

Czyli chodzi mi po prostu o jego ochronę i moje pytanie CZY MAM KUPIĆ JAKĄŚ PODSTAWKĘ CHŁODZĄCĄ DO NIEGO ,czy jego własny system chłodzenia sprosta takiemu długiemu czasowi pracy. Słyszałem również że podstawki zakłócają naturalną cyrkulację powietrza i nawet szkodzą ...?

PODSUMOWYWUJĄC : Chcę kupić podstawkę chłodzącą w celu chłodzenia laptopa i jego ochrony przed przegrzaniem ponieważ będzie pracował stosunkowo długo (do 5-6 h) i głównie w domu na biurku.Pytanie czy kupić podstawkę chłodzącą czy system chłodzenia w laptopie wystarczy na tak długą pracę ? Kupować czy nie ?

Re: PODSTAWKA chłodząca - tak czy nie ???

20 Paź 2011, 19:21

Jeśli kupiłbyś nieodpowiednią podstawkę to rzeczywiście, może ona zaszkodzić niźli pomóc. Nowoczesne laptopy już się tak nie grzeją. Kupno zależy wyłącznie od twojej woli. Jeśli jej nie kupisz - nic złego się nie stanie, jeśli laptop będzie stał na poziomym, twardym podłożu.

Re: PODSTAWKA chłodząca - tak czy nie ???

20 Paź 2011, 21:46

ciekawe czy to ta sama osoba ;-) ten sam temat, a jeśli nie to zapraszam do lektury :-)
Kod:
http://forum.dobreprogramy.pl/podstawka-chlodzaca-tak-czy-nie-t465212.html

Re: PODSTAWKA chłodząca - tak czy nie?

21 Paź 2011, 22:23

Akurat Samsungi mają dobre chłodzenie. Jeśli jednak chcesz chłodzenie to zobacz czy w ogóle jest wlot od spodu, w który mógłby dmuchać odpowiednio usytuowany wentylator.
Wyślij odpowiedź