08 Lut 2011, 20:39
08 Lut 2011, 21:09
:OTL
O20 - Winlogon\Notify\WB: DllName - C:\Program Files\AlienGUIse\fastload.dll - File not found
O27 - HKLM IFEO\acrord32.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\gest.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\help.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\mediabuilder.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\presentationhost.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\reimagerepair.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\tbpanel.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\trueimagelauncher.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\unins000.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O27 - HKLM IFEO\uninst.exe: Debugger - "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2011\TUAutoReactivator32.exe" (TuneUp Software)
O20 - AppInit_DLLs: (wbsys.dll) - File not found
:Files
C:\Program Files\My applications
:Commands
[emptytemp]
09 Lut 2011, 23:15
09 Lut 2011, 23:20
W TEJ CHWILI ROBIE SKANOWANIE ON LINE SKANEREM ESET ON LINE SCANNER
I CAŁY CZAS MI POKAZUJE WIN32/TROJANDOWNLOADER.VB.OFT.TROJAN
10 Lut 2011, 21:31
10 Lut 2011, 21:45
CZY PŁYTY TE WYSTARTUJA NA SYSTEMIE WINDOWS VISTA OCZYWISCIE PO UPRZEDNIM PRZESTAWIENIU STARTU Z PŁYTY
A NIE Z DYSKU W BIOSIE ?
CZYTAŁEM ZE JESLI MAM WIRUSA SEKTORA DYSKU ROZRUCHOWEGO I WŁOZE PŁYTE
DYSKU INSTALACYJNEGO DO ZAINFEKOWANEGO KOMPUTERA TO ZAINFEKUJE
SOBIE TA PŁYTE INSTALACYJNA WIEC MOGE MIEC PÓZNIEJ PROBLEM Z REPERACJA NAKŁADKOWA
Z TEJZE PŁYTY JESLI ZAJDZIE TAKA POTRZEBA
JESLI UZYJE JEDNEJ Z TYCH PŁYT TO MUSZE LICZYC SIE Z TYM
ZE SKANER ANTYWIRUSOWY MOZE ALE NIE MUSI POCIAGNAC ZA SOBA JAKIES PLIK SYSTEMOWE
KTÓRE BEDA WEDŁUG NIEGO ZAINFEKOWANE
ZAŁACZYŁBYMBYM PANU DOKUMENT MICROSOFT OFFICE PRZEDSTAWIAJACY ZDJECIE - OBRAZOWO
JAK TO MNIEJ WIECEJ WYGLADA TZN TEN EKRAN JAK RÓWNIEZ IKONY ALE OBAWIAM SIE ZE TEN DOKUMENT
MOZE BYC RÓWNIEZ ZAINFEKOWANY
CZY POROSTU TA MODYFIKACJE POWODUJE MI JAKIS PROGRAM
12 Lut 2011, 22:43
12 Lut 2011, 23:02
Dzieki pańskim podpowiedziom przyjrzałem sie blizej temu programowi
tuneup utilities 2011 i okazało sie ze to on powodował te wszystkie modyfikacje
zarówno te "dziwne ikony jak i ten ekran"
Zauwazyłem u siebie w menadzerze zadan w zakładce usługi az 13 procesów hosta - svchost.exe
z czego
5 to usługi lokalne
2 to usługi sieciowe
6 to system
Czy tak powinno byc ????
Ostatnio uzyłem narzedzia sfc/scannow na prawach administratora
i sprawdzałem integralnosc plików i dostałem oto taki komunikat
"Funkcja Ochronna zasobów systemu Windows odnalazła uszkodzone pliki,
ale nie moZe naprawic niektOrych z tych plików.Szczegóły znajduja sie w pliku
Cbs.Log windiwir\Logs\CBS\CBS.logNa przykład c:\Windows\Logs\CBS\CBS.log"
OdnalazLem ten katalog otworzyLem ten plik no i nic z tego nie zrozumiałem
Juz wczesniej pisaLem równiez o tym ze w folderze c:\windows pojawił sie folder "downloaded program files"
jak go otworzyłem okazało sie ze jest on pusty , natomiast jak sprawdziłem jego wlasciwosci okazało sie ze jest
w nim " magiczny" plik 4kb
probowałem ten folder usunac ale sie nie dało tego zrobic , prObowalem wyrejestrowac plik occache.dll
aby po restarcie zobaczyc ten ów " niewidzialny plik"i go usunac
ale dostałem informacje typu " moduł occache.dll został załadowany, ale nie odnaleziono punktu wejscia
DLLUnregisterServer "
Jak sie tego pozbyc ???
dodadtkowo na dysku d i e pojawiły sie foldery $RECYCLE.BIN sprawdzałem sa one puste
13 Lut 2011, 00:21
13 Lut 2011, 00:38
mam jeszcze jedno pytanie : Jakie rodzaj oprogramowania antywirusowego by pan polecił ???
13 Lut 2011, 00:52
13 Lut 2011, 01:08
13 Lut 2011, 10:03
Adobe Reader 9.3 - Polish
2.nie nie mialem włozonej płyty z systemem a czy musi ona byc włozona i co dalej ?
3.czy w tym folderze downloded program files nie gromadza sie czasem wirusy ?
Napisałes ,ze mam płyte w stylu Recovery wiec w jaki sposób moge tej naprawy dokonac ?
17 Lut 2011, 17:52