Witam wszystkich Wszedłem na to forum bo mam problem z wyborem sprzętu, gdyż sam się na tym za bardzo nie znam, a chcę zrobić prezent synowi. Jest on zapalonym maniakiem komputerowym i uwielbia wszelkiego rodzaju nowinki techniczne i sprzęty i często odkłada sobie oszczędności i za nie kupuje. Teraz zamarzyła mu się drukarka do kart plastikowych. Wiem, że potrzebna jest mu do jakiegoś projektu a oszczędności nie ma za wiele, więc chcę mu ją sprezentować. Proszę pomóżcie w wyborze modelu i marki, tak żeby syn był na pewno zadowolony.
Ciekawe co to za projekt Myślisz, że przyda mu się takie coś więcej niż raz? Takie drukarki mają chyba najlepsze zastosowanie w sklepach albo firmach, nie wiem czy do zastosowań domowych też się to przydaje. No ale skoro kręcą go takie sprzęty to czemu nie. Fajnego ma tatę, że mu chce takie wyszukane prezenty robić
Wow! Spory wydatek Ci się chyba szykuje, bo nie sądzę, by takie drukarki należały do najtańszych. Może zaczaj się na drukarkę 3D? Syn karty plastikowe wydrukuje, a poza tym będzie miał frajdę, bo można na niej drukować praktycznie wszystko. Ceny najtańszych zaczynają się niestety aż od 8 tysięcy, więc inwestycja spora, ale skoro syn taki gadżeciarz to czemu nie
Prezent za osiem tysięcy minimum by się szykował? Ulalala, żeby mi ktoś takie prezenty chciał robić No ale drukarka 3D mogłaby być naprawdę fajnym rozwiązaniem dla zapalonego gadżeciarza, przez swoje multum zastosowań. Ale z drugiej strony jeżeli to tylko jakiś projekt, to może drukarka 3d to już przegięcie?
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z
Re: Polećcie drukarkę
04 Lut 2015, 10:16
Drukarka 3D to zaawansowane technologicznie urządzenie i trzeba wiedzieć jak je obsługiwać.
Ile lat ma twój syn ?. Jeżeli ma jakąś smykałkę do programowania czy też rysunku 3D np programach CAD, to myślę że można by było rozważać zakup drukarki 3D po wcześniejszym kursie-przygotowaniu w rysunku 3D. Jeśli codzi o drukarki 3D to urządzenia klasy "entry level" można już kupić za 3-4 tys.
Niezły prezent chcesz podarować synowi W takim wypadku na prawdę musisz wybrać coś dobrego co i Twój syn by sam sobie wybrał żeby był naprawdę zadowolony, a nie żałował, że nie dostał pieniędzy żeby mógł sobie sam kupić lepszą za tą cenę Podziwiam Twój gest i mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć coś fajnego.
A nie lepiej będzie kupić takie karty plastikowe w sklepie. Bo drukarka będzie użyta jeden raz, a potem się nie przyda. Szkoda wydawać pieniądze na tak drogi sprzęt. W internecie jest szeroki wybór kart plastikowych, syn na pewno znajdzie coś dla siebie.
Ostatnio edytowany przez johnnorton, 16 Lut 2015, 13:18, edytowano w sumie 1 raz
No jeżeli taka drukarka miałaby być użyta jeden jedyny raz to faktycznie jest to dość słaby pomysł, bo urządzenie jest dość drogie. Ale myślę, że już posiadając takie urządzenie można z powodzeniem rozważyć rozszerzenie działalności. No bo mieć takie cudeńko i z niego na dłuższą metę nie korzystać? Toż to wstyd i się nie godzi przecież!
HP Inc. Deskjet InkAdv 4645 AiO B4L10C - niedroga, wielofunkcyjna drukarka, która nada się do drukowania dokumentow potrzebnych w szkole czy też biurze. Intuicyjna obsługa, dobre wykorzystywanie tuszu i dobra jakość wydruków to jej główne zalety.
Jeśli chodzi o wybór drukarek to obecnie raczej wszystkich odsyłam do modeli Epson najlepiej z systemem ITS bo jest kilka promocji do tego sprzętu nie wiem czy słyszyliście o głównej obecnie promocji czyli zwrocie do 300 zł za konkrente modele które macie podane tutaj http://www.epson.pl/zwrot oprócz tego można też za pośrednictwem strony przedłużyć gwarancje do 3 lat. I naprawdę nie ma sensu pakować się obecnie w drukarki laserowe kiedy tutaj koszt wydruku jest poniżej grosza.