Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Zablokowany temat

Pomoc przy wyborze Dysku sieciowego

17 Lut 2016, 17:47

Witam

Mam zamiar w niedalekiej przyszłości zakupić niewielki 2 tb dysk sieciowy .Dysk przede wszystkim bedzie gromadził dane multimedialne takie jak muzykę filmy zdjęcia .Glównie piszę tu ze wzgledu na dysk WD my cloud 2TB mam pytanie czy ktokolwiek posiada taki dysk ? Właśnie jestem zainteresowany takim dyskiem spełnia on wszytskie moje preferencje lecz po kilku minutach buszowania w internecie jestem w kropce ponieważ jest sporo pozytywnych jak i negatywnych opinni na temat tego dysku!Może ma ktos podobny dysk do tego co podałem interesuje mnie dysk o kwocie w przedziale 500-600zł.Proszę o pomoc wyborze właśnie takiego dysku

Re: Pomoc przy wyborze Dysku sieciowego

19 Lut 2016, 14:22

Z tego co wiem, to takie dyski muszą być przeznaczone do pracy ciągłej. A wiec trochę inna konstrukcja niż to ma miejsce w przypadku standardowych dysków laptopowych czy PC-towych.
Takie dyski znaleźć można chociażby w rejestratorach stosowanych w monitoringu. Wydaje mi się, że można by było skonfigurować to w taki sposób, pełniły rolę własnie dysków sieciowych.

Re: Pomoc przy wyborze Dysku sieciowego

02 Mar 2016, 16:30

Polecam coś takiego:

Kod:
https://allegro.pl/nas-multimedialny-serwer-zyxel-nsa320s-2x-hdd-fv23-i6007308940.html

350 PLN i możliwości dowolnej rozbudowy. Dokupisz jakiś dysk i będzie git.
A funkcjonalnością na pewno przewyższy to dyski sieciowe.
Sam marzę o czymś takim - wersja na 4 Dyski ale na razie mam ważniejsze wydatki.
Zablokowany temat