Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Pomoc wyskakujący screen

20 Lis 2024, 10:37

Witam, mam problem z wyskakującym screenem, po zalogowaniu się do windowsa wyskakuje screen i nie moge nic zrobić, tylko pozostaje wyłączyć laptop z zasilania.
Jak by mógł ktoś pomóc.

Imagehttps://zapodaj.net/plik-CM1y2ri7hJ

Re: Pomoc wyskakujący screen

21 Lis 2024, 03:49

W laptopie albo siada ci matryca, albo karta grafiki, takie artefakty nie wróża nic dobrego. Czy to układ graficzny, zadiagnozuj, podłączając laptopa do jakiegoś zewnetrznego monitora, telewizora. Jeśli artefakty wystąpią to winna karta grafiki.
Cyba ze jeszcze uległa uszkodzeniu, taśma łącząca matryce z płytą główną, lub wypięła się.
Tu raczej serwis, ale nie wiem, czy opłaca się w starego laptopa inwestować.
Sam możesz spróbować przeinstalować jeszcze sterowniki do karty graficznej, pobierz najnowszy pod sprzęt, pobierz darmowy program "Display Uninstaler", za jego pomocą usuń obecny sterownik do karty graficznej w lapku i na czysto instaluj nowy. Jeśli to nie pomoże to, rozkręcić lapka, sprawdzić połączenie pomiędzy monitorem a płytą główną. Posprzątać w środku, przedmuchać wszystko z kurzu, nałożyć nową pastę termoprzewodzącą na procesor, ewentualnie układ graficzny. Dalej nic nie pomoże... to serwis lub wymiana podzespołów na własną rękę. Nie wiem co to za model lapka, wiec albo matryca do wymiany, karta grafiki itp.
Wyślij odpowiedź