Posty związane z oprogramowaniem na rodzinę kalkulatorów graficznych Texas Instruments.
Wyślij odpowiedź

POMOCY, jak ZRESTARTOWAĆ TI89 !?

28 Sie 2009, 13:19

Witam i przepraszam za kolejnego posta, ale potrzebuję pomocy.

Otóż zainstalowałem na moim kalkulatorze Prince of Persia i po próbie włączenia gry ( wpisałem w Home: pop() ) Na górze zobaczyłem napis: "Illegal Instruction" a kalkulator zawiesił się - pali się ciągle napis BUSY. Po wyjęciu i włożeniu baterii nic się nie zmieniło, żaden przycisk nie działa, nie da się go wyłączyć. Co robić? Jak zrestarotwać kalkulator?

PROSZĘ O POMOC ! :(

Re: POMOCY, jak ZRESTARTOWAĆ TI89 !?

28 Sie 2009, 14:38

RESTART znalazłem już sam, może komuś się przyda: należy przycisnąć jednocześnie: 2ND + <-- + --> + ON

Mam teraz inny problem, otóż zainstalowałem Prince of Persia oraz program do wyświetlania poziomu baterii - ISL. Niestety gdy chcę je odpalić, pojawia się komunikat ILLEGAL INSTRUCTION i muszę restartować kalkulator. W czym tkwi problem?

04 Paź 2009, 13:26

z tego co widze, to masz TI-89 Titanium. wiekszosc programowi ASM jest napisana na ti-89. teoretycznie to samo, jednak te kalkulatory sie troche roznia sprzetowo. zatem i assembler jest troche inny. wiele rzeczy poprostu nie dziala na ti-89 titanium. czasami da sie je przekonwertowac, ale to juz dluzsza historia. jakby ktos byl zainteresowany (jezeli w ogole ktos to przeczyta, bo dopiero teraz odpisuje) to pisac na gg 4228503. czesto niewidoczny siedze

13 Lut 2011, 20:31

no niestety musisz szukać aplikacji przeznaczonych na TI-89 Titanium, chyba że nauczysz się programować ;)
Wyślij odpowiedź