1>>>a co powiecie na model tej samej firmy tyle ze o pojemnosci 80 GB i ma złą tabelę partucji, niestety zaden norton mi nie pomogl i formatuje go prawie co jakies 4-5 wlaczen kompa, a to dlatego ze raz mi pokazuje nazwe UDT, raz CCD zamiast WDC....
a co do pojemnosci to mam super, jak sa partycje to czasem widac tylko pierwsza, jak nie ma to czasem mam pojemnosc 420GB, i nie zartuje tyle ze wtedy nie da sie sformatowac za "chiny" w zaden sposob dysku
oczywiscie jak ktos ma ochote to moge go komus sprzedac za dobra cene jak na jego pojemnosc przystalo
pomozcie jak naprawic tabele partycji
(partiction magic nawet sie nie wlacza na tym dysku), a tu okolo miesiaca temu skonczyla sie gwarancja
dodam ze ta 80 reklamowalem juz kiedys i dali mi nowy
2>>>i druga sytuacja, jak reklamowalem 80 to w miedzy czasie kupilem 120, tej samej firmy
niestety
po jakims czasie (mialem partycje: 11GB na system i reszta na reszte)
druga partycja raz mi sie pojawiala raz nie, w menedzerze mialem ta sama nazwe dysku ale o wielkosci tylko systemowej partycji
jak sie uporalem z problemem????,=> podlaczylem pod jedna tasiemke juz wtedy nowa 80 i wszystko wrocilo do normy
sama 120 za cholere nie chce chodzic w pojedynke
a teraz mam 120 i 80 ktora raz chodzi raz nie i az sie boje ja odlaczas zeby nic mi sie nie stalo ze 120, mam za duzo danych do straty
mam juz serdecznie dosc firmy WD
kolega mi podpowiedzial ze teraz na Segate'a daja 5 letnia gwarancje
czekam juz tylko na przyplyw gotowki i sie chyba zdecyduje chyba ze ktos mial jakies przezycia z ta firma??
pomożecie