Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Pomocy wiFi netgear 614v6 nie chce mi działac na drugim komp

07 Mar 2009, 15:01

Witam. Mam delikatny problem,a wiec mam podłaczony laptop do internetu bezprzewodowo za pomoca routera Netgear WGR614v6. Do ruthera dochodzi kabel od internetu z Multimedii ale nie w tym rzecz. Kupiłem wifi IEEE 802.11g Turbo Mode do komutera stacjonarnego aby miec internet na dwoch kompach.Wszystko jest ok czyli łączy sie z netem oczywiscie chodzi o komputer stacjonarny i na tym koniec nie otwiera żadnej strony.pokazuje ze połaczono z moja siecia , siła sygnału znakomita,prędkosc 54Mb/s nadmieniam ze na laptopie wszystko smiga swietnie.Pomocy o co chodzi trzeba cos ustawic .Pomożecie.Oczywiscie jestem laikiem

Re: Pomocy wiFi netgear 614v6 nie chce mi działac na drugim komp

19 Mar 2009, 20:59

Sprawdź, czy jeśli wpiszesz polecenie "ipconfig" [Start -> Uruchom -> "cmd"] to jako adres IP wyślietli się domyślna brama. Możesz też sprawdzić komputer bliżej routera lub po prostu go przesuń, możliwe, że znajduje się w martwym miejscu.

Re: Pomocy wiFi netgear 614v6 nie chce mi działac na drugim komp

30 Mar 2009, 19:11

Sprawdź czy komunikatory chodzą, jak tak to wina DNS'ów
Wyślij odpowiedź