Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Pomocy z eMule !!

26 Mar 2005, 22:33

Mam wielki problem przy ściąganiu tzn. niechce mi praktycznie ściagać . Jeżeli już się weźmie to szuka żródeł cały dzień. Za to przy dawaniu zasówa mi raz dwa !! Co mam z tym zrobić czy to jest normalnie, czy to wina mojego łącza czy jeszcze coś (łącze neo najmniejsza). Pomocy Plis !! :!: :!: :cry: :cry: :roll: :!: :!:

26 Mar 2005, 22:45

A jakiego masz windowsa i czy masz Service Pack 2 ( w przypadku XP )

26 Mar 2005, 22:46

hexdec wejdź poprzez eMula na IRCa na kanał emule-polish, tam ci pomogą z każdym problemem dotyczącym eMula

27 Mar 2005, 14:28

Nie wiem ale najmniejsz a obcja neostrady to tak sciga ok 15 kb/s

Wiec jak tak ci sciga to wyszystko jest ok ale jak nie to opowiedz bardziej swoj problem :D

27 Mar 2005, 15:06

Mam najmniejsza neo i na eDonkeyu ciągneło średnio 11 kb/s i czasem więcej. Poogądałem jeszcze formum i znalazłem linka do stronki gdzie wyczytałem wiele ciekawych rzeczy, dzięki którym zrobiłem ze działa mi nawet good. Ale dzieki za pomoc :) [strona nie jest już dostępna] coś takiego :) :) :D

11 Kwi 2005, 06:33

no generalnie to ja miałem taki problem ale spoko wejdz w ustawienia potem w parametry łacza...i na dole masz ilosc zródeł na lik to tam wpisz 1000 a obok w ilosci połaczen 4000 i mi tam pomyka ogólnie to mój emul ma fazy bo mam transwer 128 a czasami ciagnie mi z predkoscia 60kb/s

11 Kwi 2005, 20:14

Poradziłem sobie z tym problemem dosc dawno!! i działa mi ładnie! Mam nawet High ID ! i pomagam takim , którzy są tacy jaki ja bylem hehe ! :D :D :D

25 Lip 2005, 16:32

czy na pewno opłaca się zwiększać ilość źródeł na plik i limity połączeń, mi poradzono 450 źródeł na plik i limit połączeń 600, ale to nic nie daje , bo mój transfer rzadko waha się od 10 do 35 kB

29 Lip 2005, 00:45

Ustawienia limitu źródeł na plik oraz limitu połączeń ustawia się według pewnego klucza. Nie ma oczywiście gwarancji, że ustawienia podziałają, ale przecież po to jest opcja konfiguracyjna, żeby metodą prób i błędów dopasować odpowiednie ustawienia. A wszystko zależy od szybkości naszego łącza! I to według tego klucza należy sie kierować dobierając odpowiednie ustawienia! Nic dziwnego, że twoje ustawienia nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, gdy przypisałeś 450 źródeł na plik (więcej nie zawsze znaczy lepiej) i limit połączeń 600... Wygórowane ustawienia wcale nie przyniosą oczekiwanych rezultatów! Wręcz przeciwnie! Zmniejsza się szybkość łącza internetowego, tworzą się kolejki do pliku mimo ustawionej dużej ilości źródeł. Co z tego, że jest 450 źródeł na plik?! Ważne jest, w jakim odstępie czasowym eMule wyszukuje nowe żródła zapobiegając tym samym tworzeniu się kolejki i zapychaniu łącza internetowego! Trzeba tak dobrać tę wartość, aby eMule działał optymalnie, a zarazem efektywnie. A wszystko, tak, jak powiedziałam na początku, sprowadza się do szybkości łącza internetowego, w zależności, jakim dysponujemy. Pozdrawiam!

09 Sie 2005, 11:25

czesc

mam problem z emulem, przy wgrywaniu emula wyskakuje okienko że potrzebuję "unicows", wgrywam je wiec do folderu z emulem, a przy teście portów wyskakuje mi błąd połączenia (juz na tej stroonieee emule-project.net, zablokowałem antyw2irusa i wyłączyłem program ad-aware ale ni pomaga, przy logowaniu kiedy wciskam connect w emule łaczy sie z serwerami ale połączyć nie moze wyskoakuje że skończył się czas łączenia lub że serwer jest pełny, już nie mam pomysłu co zrobić....

Mój system operacyjny to windows Milenium, mieszkam w bloku, sieć osiedlowa, dzierżawiony od telekompromitacjie polskiej sa, miał może ktoś podobny problem???
Wyślij odpowiedź