Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

POMÓŻCIE!

02 Kwi 2006, 22:32

No to potrzebna mi pomoc...
Musiałem sobie zrobić formata... Bo już komp całkowicie zgłupiał.. Wszystko byłoby ok, gdyby nie drobiazg, że dysk mam 80Gb a mam dostęp tylko do 40Gb, bo pomyłkowo zrobiłem sobie 1 partycje...
Czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić by mieć dostęp do drugiej połowy dysku?

02 Kwi 2006, 22:54

w partycicion magic mozesz sie pobawic!
program jest łatwy i przyjemny!!
kiedy odpali ci sie program kliknij prawym na obszarze niezagospodarowanego miejsca! powinna byc opcja utwórz partycje lub cos w tym stylu klikasz zatwierdzasz restart i masz !!!
ale do końca nie jestem pewien i nie bardzo moge sprawdzic to!!
jak nie bedzie szło pokombinuj!!!

pozdrawiam

03 Kwi 2006, 07:30

Panel sterowania-narzedzia administracyjne-zarzadzanie komputerem-zarzadzanie dyskami
pojawi ci sie okno z partycjami jedna bedzie ktora utworzyles przy formacie a pod tym bedzie miejsce z nieprzydzielonym miejscem dyskowym kliknij na tym prawym myszy i utworz nowa partycje i ok.
Potem tylko ja sformatuj i gotowe.

03 Kwi 2006, 08:52

Najlepiej zrobic jest jednak tak jak napisal Chief
za pomoca Partitioon Magic, systemowe narzedzia systemowe nie sa najlepsze, tak jak wszystko na co jestesmy skazani przez Microsoft.
ale obydwoma sposobami utworzysz partycje, z tym ze PM mozesz dowolnie zmienic rozmiar partycji a z tego co napisales to systemowa masz teraz 40GB wiec polecam PM i zmniejszenie rozmiaru partycji systemowej a z wolnego miejsca utworzenie nowej partycji.

pozd Niunka
Wyślij odpowiedź