Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Pomożecie???

30 Wrz 2005, 15:03

Witam!
Mam pytanie!
Dostałe od kumpla kartę gr. Gaiward Geforce Ti 200/450 ,niestety jest uszkodzona(wyświetla kolorowe kwadraciki),wysłałem ją do MMV bo ma jeszcze rok gwarancji,ale......okazało się że nie ma naklejki z numerem fabrycznym i nie uznano mi gwarancji!
Pytanie: Czy jest gdzieś servis,który naprawia takie karty?
Prawdopodobnie walneła pamięć bo jakiś "MĄDRY" ją podkręcał a ona już fabrycznie jest podręco na do 450.
Pozdro!

30 Wrz 2005, 20:33

napisz o karcie cos wiecej jaki geforce tam jest 4 czy jakis inny??
na www.tweak.pl jest paru gosci co o może naprawi ale ty pójdź do sklepu i powiedz że zapłacisz za naprawe ciekawe czy naprawia ??
A na razie kup paste termoprzewodząca i tasme termoprzewodzące odkręc chłodzenie wyczyśc pasta rdzeń posmaruj a taśma przylep radiotorki na pamięci. Jak sie boisz to zrobic to popros kumpla co sie zna na tym na pewno pomoże. Potem jak zaskoczy to riva tunerem odkręc mhz i wygrzej 3dmarkiem 2k1 jak nie bedzie artefaktow (trójkącików) ustaw mhz na fabryczne. Może bios jest jakis oc??
A gainwardy kręcą sie jakcholera szczególnie te GS ale te niewiele w porównaniu do fabrycznych ale do orginalnych to niebo a ziemia.

karta

03 Paź 2005, 07:40

No cześć!
Dzięki za podpowiedzi!
Karta to dokładnie Gainward Geforce 3 Ti 200/450 Golden sample.
Niestety nie znam się aż tak na kartach i mało co zrozumiałem z tego co napisałeś,jeżeli ci nie sprawi kłopotu to napisz jeszcze raz dokładnie o co chodzi z tym riva tunerem i 3dmarkiem.
Sory,że jestem "ckm'w tym temacie ale nie wszystko można wiedzieć.
Pozdrawiam!!

03 Paź 2005, 20:12

Wejdź przeczytaj pogadaj jak nie da sie to wyslij im i po sprawie chyba masz pudełko i rachunek/książeczke gwarancyjna?? http://gainward.pl/serwis/formularz.php?

Karta

04 Paź 2005, 09:47

Widzisz.....już im wysłałem bo karta ma jeszcze rok gwarancji,ale......nie zauważyłem,że nie ma nalepki z numerem fabrycznym i odesłali mi bez naprawy na mój koszt bo bez tej nalepki gwarancja traci ważność!
Szukam teraz kogoś kto by podjoł się naprawy ale to chyba nie możliwe a po za tym pewnie taka wymiana pamięci(podobno to pamięć) przekroczy wartość karty czyli chyba do śmieci ,najwyżej zostanie mi fajny wiatraczek z radiatorem.
Pozdro!

04 Paź 2005, 15:58

poszukaj na www.forum.tweak.pl jest 2 gosci co to naprawią jesli nie jest zjebany proc lub pamięć.A nalepki nie możesz skołowac?? A nawet jakby nie to tobie sie nie przyda a im tak.

karta

05 Paź 2005, 23:28

No cześć!
Ten adres ,który podałeś to nie może wyświetlić strony.
Pozdro!

06 Paź 2005, 17:04

no to wpisz forum.tweak.pl
Wyślij odpowiedź