Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Poszukuje literatury z tytułem zakończonym kropką :) inf!

25 Maj 2009, 19:40

Siemanko, może ktoś z Was widział kiedyś w jakiejś książce temat zakończony kropka, przykładowo:

"Projektowanie stanowiska pracy osoby niepełnosprawnejruchowo."

Kupmpel na roku miał taki błąd i została mu obniżona ocena :) profesor powiedział, że jeżeli ktoś znajdzie w literaturze tytuł z kropką na końcu zdania dostaje kastę browara! Więc jeżeli ktoś mi zapoda cenną informacją chętnie podzielę się paroma piwami :D

Re: Poszukuje literatury z tytułem zakończonym kropką :) inf!

25 Maj 2009, 19:55

Na miejscu kolegi, napisałbym do chociażby prof. Jana Miodka z zapytaniem o tę kwestię. Sam jestem ciekawy, czy stawianie kropki za tutułem jest błędem, ale myślę, że jednak jest

25 Maj 2009, 21:16

Czy to błąd czy nie to akurat jest najmniej istotne :D

Tylko jestem ciekaw czy w razie znalezienia, prof postawi skrzynke! :D

26 Maj 2009, 10:39

tak się rozejrzałem dookoła po książkach mnie otaczających i na żadnej nie zauważyłam kropki po tytule....nigdy nie zwracałem na to uwagi ale jak znajdę to zrobię scana i wrzucę :)

pozdro!

26 Maj 2009, 17:02

Jeśli profesor jest tak pewny siebie to za dużych szans w odnalezieniu takiego tytuły nie masz ;)

26 Maj 2009, 17:19

Może szukaj w literaturze obcojęzycznej. Niemcy na ten przykład lubią stawiać kropki, może więc tam coś znajdziesz.

Re: Poszukuje literatury z tytułem zakończonym kropką :) inf

22 Kwi 2010, 14:47

Stawianie kropki na końcu tytułu definitywnie jest błędem :) studiuję fil pol więc poniekąd można mi zaufać w tej kwestii. Choćby się kolega okichał i stanął na głowie to nie znajdzie takiego tytułu :D żadne wydawnictwo czegoś takiego nie wypuści :) Szukanie w literaturze zagranicznej może ewentualnie przyniesie efekty, ale chodzi przecież o nasze, polskie normy :) więc nie wiem czy taka pozycja pozwoli wygrać zakład.
Wyślij odpowiedź