Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Poszukuję programu!

05 Cze 2014, 16:59

Witam. Poszukuję programu do podkręcenia procesora. Znam wiele takich programów,lecz mam zintegrowaną kartę graficzną,i to blokuje możliwość podkręcenia w większości programów. Z góry dzięki :>

Re: Poszukuję programu!

05 Cze 2014, 19:19

Po pierwsze procesor podkręca się w BIOSie a nie za pomocą jakiś ciulowych programików.

lecz mam zintegrowaną kartę graficzną,i to blokuje możliwość podkręcenia w większości programów.

To ciekawa teoria. Ja też mam niby zintegrowaną grafikę w procesorze a mimo to mój i5 3570 (standardowy zegar to 3.4 Ghz - 3.8 Ghz w trybie turbo) osiąga po podkręceniu prawie 4,4 Ghz

Jaki model płyty głównej i procesora posiadasz ?. Jakie masz chłodzenie na procesorze ?. Jaka jest temperatura procesora pod maksymalnym obciążeniem ?.

Podkręcanie to nie zabawa, zalecałbym ostrożność !.

05 Cze 2014, 19:29

Mam laptopa Dell E5400 Ale nie wiem jak tam bios włączyć. Jest tam bios A15. Mam procesor intel core 2 DUO 2.54 GHz a wiem,że spokojnie można go podkręcić na 4.00 GHz. Poprostu jest dla mnie za wolny,a myślę,że obędzie się bez nowego komputera. Zgadzam się, jestem trochę słaby w tych sprawach :>

05 Cze 2014, 20:16

Mam laptopa

I to jest w sumie koniec tematu.

05 Cze 2014, 20:30

What?

05 Cze 2014, 20:37

Bo po pierwsze piszesz, że:
Mam procesor intel core 2 DUO 2.54 GHz a wiem,że spokojnie można go podkręcić na 4.00 GHz.

Na pewno nie tak spokojnie, a poza tym zapewne chodziło o "zwykłą" wersję procesora z komputera stacjonarnego, a nie mobilną z laptopa. A to 2 różne procki.
Po drugie laptopy kompletnie nie nadają się do OC.

05 Cze 2014, 20:44

To laptopik leci na śmieci :D

05 Cze 2014, 21:41

Mam procesor intel core 2 DUO 2.54 GHz a wiem,że spokojnie można go podkręcić na 4.00 GHz.

Miałem styczność z Core 2 Duo. Miałem E 4400. Udało mi się go podkręcić z 2,0 Ghz na 3,2 Ghz i to już był ekstremalny overclocking. Mało komu udawało się podkręcić Core 2 Duo o 60 %.
Na procesorze miałem wielki radiator i dwa wentylatory 120 mm.

Który model Core 2 Duo niby się tak kręci ?.

Wracając do tematu laptop nie nadaje się do podkręcania, choćby nie wiem jak dobre miał chłodzenie.

06 Cze 2014, 06:15

Poszukam porad na innym forum.

06 Cze 2014, 14:00

Dowiedziałeś się prawdy to najlepiej strzelić focha...
Wyślij odpowiedź