Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
22 Kwi 2009, 15:03
Siemka, jak już wspomniałęm w temacie potrzebuje program antyhack, który nie spowalnia komap i jest dobry;D
Z góry dzieki
22 Kwi 2009, 16:35
Nie wiem co oznacza program "antyhack" ale domyślam się, że chcesz się zabezpieczyć przed atakami z sieci

W takim razie będziesz potrzebował jakiegoś pakietu (bardziej opłaca się kupić pakiet zabezpieczeń niż osobno antywirusa i zaporę firewall). Oto moje propozycje:
Kaspersky Internet Security 2009
https://www.vebo.pl/oprogramowanie/prog ... tywirusowePanda Internet Security 2009
https://www.vebo.pl/panda-internet-securityJeżeli kupisz Kasperskiego nie musisz obawiać się o zmulanie kompa. Chyba, że masz bardzo stary komputer to każdy program będzie powodował obciążenie.
17 Maj 2009, 16:06
ej ale w Pandzie Antyvirus 2009 masz już Firewalla:D:D:D więc taniej kupisz niż pakiet IS...
17 Maj 2009, 16:22
Jeśli nie masz wybranego programu to sprawdz najpierw riale.
15 Lis 2009, 20:01
krychu_a13 napisał(a):Siemka, jak już wspomniałęm w temacie potrzebuje program antyhack, który nie spowalnia komap i jest dobry;D
Z góry dzieki

ja korzystam z F-Secure IS 2010. fajny pakiecik z firewallem i antyspywarem. jak narazie mnie nie zawiódł i mam nadzieje nie zawiedzie ;p
16 Lis 2009, 02:04
Z tego co się nie myle w Kasperskym jest pełen pakiet zabespieczeń, w tym Firewall... a nawet na pewno, kiedyś jak miałem firewalla to musiałem odinstalować bo kasperski krzyczał że ma już firewalla.
17 Lis 2009, 15:29
G-Data Internet Seciurity 2010 mi nie spowalnia PC a jest b.dobry a Kaspersky i Pande to za darmo nie chcę ;]
20 Gru 2009, 21:00
VampirLord napisał(a):G-Data Internet Seciurity 2010 mi nie spowalnia PC a jest b.dobry a Kaspersky i Pande to za darmo nie chcę ;]
to ja nie wiem jakiego ty masz kompa, że ci nie spowalnia ;p GData jest rzeczywiście dobra, ale wymaga niezłego sprzętu. pobrałem trialkę ze względu na dobre wyniki, ale po tym komp tak zwolnił, że szok. od razu ją wywaliłem i pobrałem F-Secure'a. no i tak zostało, bo przynajmniej komp działa sprawnie