Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Zablokowany temat

Praca zdalna za czy przeciw

02 Lip 2020, 06:59

Hej, Jestem ciekaw jakie są Wasze doświadczenia z pracą zdalną. Jakie są plusy i minusy?

Re: Praca zdalna za czy przeciw

04 Lip 2020, 01:50

Plusy są takie, że masz większą swobodę i kontrolę nad czasem, zrobisz szybko swoje i tyle. Minus jest taki, że w domu masz sporo przeszkadzaczy i rozpraszaczy, przez co praca może być trudna i ciężka do wykonania. To może być np. dziecko, które Ci cały czas przeszkadza w pracy.

Re: Praca zdalna za czy przeciw

06 Lip 2020, 08:12

Aktualnie jestem na home office i jak na razie jestem zadowolony z takiego obrotu spraw. Nie tracę czasu na stanie w korkach (średnio 2 godziny dziennie), nie robię tym samym hałasu na drodze ani nie zanieczyszczam tak bardzo środowiska. Wcześniej moja firma miala problemy z przekonaniem się do takiego systemu pracy, potem jednak uznali że faktycznie się to sprawdzi. Poza tym mam możliwość rozpoczęcia pracy nawet o 5 rano jeśli akurat nie mogę spać i mam wenę i pracy wieczorem/w nocy, o wiele lepsze dopasowanie pracy do życia rodzinnego.
Minusem jest na pewno motywacja ale z tym również da sobie poradzić ;) Wiele firm obecnie korzysta z outsourcingu it oraz przekłada się na pracę zdalną.
Zablokowany temat