Tematy związane z telefonią komórkową.
Zablokowany temat

Re: Prepaidy: pakiety internetowe - gdzie i po ile?

26 Lut 2011, 11:37

Pewnie nie wykorzystasz całego w miesiąc, bo jest to aż do 300 MB transferu, ale nawet jakbyś miała wykorzystać jedynie 100 MB to i tak się bardzo opłaca. 9 złotych to nie tak wiele, tym bardziej, że są środki z podwójnego doładowania :P

27 Lut 2011, 00:56

A korzystasz z kompresora? Jak to dokładnie działa? Nie wiem czy będzie mi potrzebny, jutro aktywuję pakiet i zobaczę jak śmiga;)

28 Lut 2011, 17:25

Kompresor powoduje, że strony chodzą szybciej i oszczędzasz na transferze, bo nie ładują Ci się wszystkie zbędne rzeczy. Włączysz go kodem: *110*12#
Ostatnio edytowany przez taktakowiec, 03 Mar 2011, 18:35, edytowano w sumie 1 raz

01 Mar 2011, 00:03

Myślałam, że aktywacja wymaga bardziej skomplikowanych działań, a tak, to rzeczywiście, warto wypróbować. Nie wiedziałam, że dzięki temu zwiększa się także prędkość transferu, zaraz sama przetestuję.

01 Mar 2011, 16:29

Prędkość sama w sobie się nie zwiększa. Strony szybciej się ładują, bo po prostu mniej ważą.

01 Mar 2011, 18:44

O to właśnie chodziło. Dziś aktywowałam i rzeczywiście widzę delikatną różnicę. Mam nadzieję, że kompresor faktycznie zadziała też na rzeczywista wielkość transferu, chociaż póki o jakoś dużo mb mi nie uciekło.

03 Mar 2011, 18:38

Wątpię żeby udało Ci się wykorzystać cały transfer. 333 MB to dość sporo, a ja ledwo w tydzień wytraciłem darmowe 25 MB :P

10 Mar 2011, 01:11

Grunt, że jest bez limitów, śmiga jak należy, a płacić wiele za to nie trzeba. Ciekawa jestem ile jeszcze mi zostało, bo prędkość jak na razie taka sama, a korzystam dość sporo.

10 Mar 2011, 20:32

Nie można chyba sprawdzić ile transferu zostało już wykorzystane, ale 300 MB z kompresorem to taka ilość, że musiałabyś od rana do nocy siedzieć w necie żeby cały pakiet wykorzystać. Heyah dobrze pomyślała z tym pakietem :)

10 Mar 2011, 23:47

Też racja, teraz korzystam całkiem dużo, więc już na koniec miesiąca okaże się czy mi wystarczy czy nie,ale sądzę, że spokojnie , zwłaszcza z kompresorem.

15 Mar 2011, 10:05

Bez wątpienia... ci co korzystali w Erze z blueconnect mówili, że korzystając z kompresora zawsze im wystarczało transferu na cały miesiąc, więc nie powinno być inaczej w naszym przypadku, bo to praktycznie to samo. Martw się lepiej jak wykorzystać 1000 smsów z pakietu do wszystkich sieci :P

24 Mar 2011, 23:25

Pakiet internetowy spokojnie wystarczy na miesiąc, pewnie to zasługą kompresora, bo korzystam dość sporo. A co do smsów to na pewno nie wykorzystam 1000, ale i tak pozwoli mi to znacznie obniżyć koszty, bo smsów do innych sieci wysyłam całkiem sporo.

31 Mar 2011, 10:18

U mnie minęły już dwa tygodnie odkąd korzystam z pakietu 1000 smsów i jak sobie pomyślałem, że w Orange musiałbym go na nowo aktywować płacąc ponownie 10złotych to aż zrobiło mi się przykro. Dzięki pakietowi w Heyah piszę znacznie więcej, możliwe, że wykorzystam kiedyś 1000 smsów w miesiąc, ale w 2 tygodnie byłoby to niewykonalne.

31 Mar 2011, 19:06

Przeglądałam ostatnio ofertę Playa- tam określona ilość smsów do wszystkich jest automatycznie po doładowaniu konta, ale wtedy nie ma darmowych rozmów w sieci, więc taki pakiet jest chyba lepszym rozwiązaniem, bo równocześnie można dzwonić za darmo w sieci i wysyłać tanie smsy do wszystkich innych operatorów.

09 Kwi 2011, 11:10

W Play trzeba wybierać i taka jest prawda.. W Heyah rozmowy są darmowe po doładowaniu za 30zł, SMS w sieci zawsze są darmowe, więc tylko dokupić taki pakiecik SMSów do wszystkich i niczego więcej nie trzeba. Jeszcze kilka dni zostało do końca ważności pakietu, a ja napisałem około 600 smsów :P
Zablokowany temat