Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Prezent dla 10 letniego dziecka

22 Gru 2014, 22:28

Chciałbym się Was poradzić w jednej sprawie, otóż w tygodniu wybieram się na urodzimy do mojej chrześnicy. Ma ona brata, który ma 10 lat i przyjęło się, że zawsze jak ta chodzę, to kupuję prezent dla niej i dla niego. Oczywiście teraz są urodziny mojej chrześnicy, więc prezent dla niej będzie o wiele droższy, ale muszę też kupić jakiś drobiazg młodemu. Powiem szczerze, że mam z tym coraz większy problem. Co kupuje się takiemu dziecku? Czy myślicie, że jezeli kupię coś z tych rzeczy [strona nie jest już dostępna] to będzie ok? Kiedyś na pewno nie miałby takiego problemu, ale obecnie nie jestem już taki pewien, bo jednak te prezenty są coraz bardziej udziwnione. Co ewentualnie byście polecili?

Re: Prezent dla 10 letniego dziecka

07 Sty 2015, 22:53

W takim wieku chłopcy na pewno lubią auta/gry planszowe/ gry komputerowe. Polecam gry komputerowe, sam się nimi zajmie Planszowe będą wymagać od nas większego zaangażowania Ja swojemu chrześniakowi kupiłam nową gre Lego Super Heroes i jest bardzo zadowolony

08 Sty 2015, 17:27

Gry planszowe są ponadczasowe i łączą wszystkie pokolenia, o! Więc może grę planszową? Albo klocki. Wszyscy lubią klocki. Znacie kogoś kto nie lubi klocków lego? Kto by się nimi chętnie nie pobawił?

10 Sty 2015, 20:07

Wszystko zależy od zainteresowań:
gra planszowa- np. Farmer (Granna)
gra komputerowa
taka układanka (kształci wyobraźnię przestrzenną)z metalowych kulek i patyczków- zapomniałam nazwę
książka
płyta- muzyka, film

15 Sty 2015, 11:20

Myślę, że fajny prezent to taki, którego dziecko nie rzuci w kąt po miesiącu zabawy ;) ja sama zakupiłam siostrzenicy zestaw kolorowych kredek i cienkopisów, moim zdaniem to fajny pomysł bo mała właśnie uczy się pisać,a te cienkopisy są do tego jak najbardziej ok. Dwa mają różne kolory, dzięki czemu Julka może samogłoski pisać na czerwono a spółgłoski na niebiesko i przy okazji utrwala sobie alfabet :)

15 Sty 2015, 12:13

ja też bym polecił jako dla 10latka właśnie taką grę planszową...W sumie to mam jeden pomysł na nią ale możecie się trochę śmiać bo polecam skoro już dziecko ma tyle lat mianowicie szachy. Moim zdaniem ta gra rozwinie znakomicie jego wyobraźnie oraz nauczy samodyscypliny pod warunkiem, że miałby go kto nauczyć w to grać.

15 Sty 2015, 13:38

Szachy mogą znudzić takiego brzdąca. Gra się długo, nie ma spektakularnych efektów, kolorowych plansz i pionków... Może jakaś inna gra logiczna? Bo gra planszowa tak ogółem to naprawdę dobry pomysł.

16 Sty 2015, 12:46

Moja kuzynka dostaje dużą czekoladę albo torbę jakiś cukierków (tak psuję jej uzębienie :) ) jeśli bardzo Ci zależy możesz kupić planszówkę, ale teraz ciężko dzieciaki wolą jakąś grę komputerową itp... czekolada najbezpieczniejsza, bo nie wydasz za dużo i nie wywali jej w kąt tylko zje :D

18 Sty 2015, 17:55

Może puzzle 3d.

23 Sty 2015, 15:24

No niestety czasy teraz takie,że kupienie prezentu dla dziecka to jest mega problem. Bo albo wszystko już ma, albo wymagania na zabawki kosztujące połowę pensji. A czym dziecko starsze to coraz gorzej. Życzę powodzenia!

27 Lut 2015, 13:17

10-letnie dziecko najlepiej zapytać co chcialoby dostać. Jest juz na tyle duze by wiedziec

07 Maj 2015, 09:02

A może taki samochód do zdalnego sterowania? Wydaje mi się, że to nigdy się nie nudzi dzieciom i zapewnia dużo frajdy.
[strona nie jest już dostępna]

13 Maj 2015, 14:42

Taki samochód to rzeczywiście dobry pomysł. Zazwyczaj są to prezenty, które wkomponowują się w gust wszystkich chłopców. Ewentualnie klocki, a może jeszcze lepiej - pojazd z klocków :) Widziałem swego czasu na Cobi weszli z taką serią co jest całe mnóstwo koparek, karetek, wozów strażackich itd - tu masz przykład [strona nie jest już dostępna]. Może coś takiego?

16 Maj 2015, 17:54

Klocki rozbudzają wyobraźnię, twórczość. Też jestem tego samego zdania :)

20 Maj 2015, 17:02

Poziomy napisał(a):Gry planszowe są ponadczasowe i łączą wszystkie pokolenia, o! Więc może grę planszową? Albo klocki. Wszyscy lubią klocki. Znacie kogoś kto nie lubi klocków lego? Kto by się nimi chętnie nie pobawił?

Święta prawda. Nie ma nic lepszego.
Zablokowany temat