Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
16 Kwi 2011, 22:02
Witam potrzebuję pomocy w kwestii rozwiązania pewnego problemu:
Otóż mam pewien problem związany z grafiką : jest ona całkowicie inna (tzn. grając na przykład w Gothica 2 NK cały ekran jest niebieski - różne odcienie). Próbowałem zmieniać nasycenia kolorów, instalowałem od nowa sterowniki graficzne, zrobiłem format i nic. Jedynie w BIOSIE zauważyłem coś ciekawego ( VGA czy VBA coś coś tam ). Po wyjściu z danej gry ekran ma niebieskawy odcień i jest bardzo jasny. Proszę o odpowiedz
16 Kwi 2011, 22:37
Podaj model karty graficznej i markę i parametry zasilacza. Podaj też jaką masz wersję DirectX`a. Czy problem występuje tylko w grach?
16 Kwi 2011, 22:51
Spróbuj poruszać wtyczką od monitora i dokręcić do końca te dwie śrubki, które się znajdują w tej wtyczce i sprawdzaj czy obraz się zmienia.
17 Kwi 2011, 08:33
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family . Problem występuję ciągle ale w grach jest bardziej widoczny.
A co do rady Palacia wszystko jest dokręcone.
A DirectX to
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... rectX.html (Ściągnąłem) oraz ściągnąłem z
http://www.microsoft.com/downloads/en/c ... laylang=en
17 Kwi 2011, 10:00
A to może być powodowane tym że jakimś cudem mam dwa windowsy? Tzn. nie wiem jakim cudem jak robiłem format to zaznaczyłem że Windows nowy ma być na dysku E (zajmuje 3GB) a poprzedni jest na dysku C to może wyczyścić dysk C?
17 Kwi 2011, 10:29
A nie jest monitor zaścierwiony? Tzn. nie nazbierało się na nim za dużo kurzu? Podaj też informacje o zasilaczu. Jeśli masz możliwość to sprawdź, czy problem występuję na innym monitorze. Sprawdź też wtyczkę od monitora czy jest w porządku (mam na myśli piny).
17 Kwi 2011, 10:42
Info o zasilaczu gdzie można znaleść?
17 Kwi 2011, 11:16
To wina monitora, sprawdzałem.
Podłączyłem drugi i wszystko było ok teraz muszę tylko kupić nowy.
Dzięki wszystkim za pomoc
17 Kwi 2011, 11:26
Może da się naprawić. Obejrzyj dokładnie ten monitor i sprawdź czy gdzieś nie ma czegoś dziwnego.
17 Kwi 2011, 12:14
Może to być też wina kabla łączącego monitor z kartą graficzną.