Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Problem po formacie.

28 Cze 2011, 23:08

Nie wiem czy ten dział więc jak coś to proszę o przestawienie :) Witajcie, dzisiaj rano sformatowałem sobie komputer ponieważ się "zamulił". Do tej pory instalowałem naprzemiennie oryginalnego xp/windows mx7. Dzisiaj wybór padł na mx 8.1. Jak zawszę po formacie z niewiadomych przyczyn nie ma pliku ntldr, ale zawsze wkładam płytę od oryginalnego xp i kompuję ten plik, teraz też tak zrobiłem. Niestety mam problem gdyż po włączeniu komputera(teraz powinna być zwykła instalacja) po wyskoczeniu początkowych napisów jest czarny ekran, a powinien być pasek ładowania systemu i potem instalacja. A zamiast tego czarny ekran, proszę o pomoc.

Re: Problem po formacie.

29 Cze 2011, 08:21

A w tryb awaryjny możesz wejść??? Poza tym lepiej, żebyś zainstalował tego oryginalnego XP, a nie jakieś wynalazki.

29 Cze 2011, 10:47

mati8898 napisał(a):A w tryb awaryjny możesz wejść??? Poza tym lepiej, żebyś zainstalował tego oryginalnego XP, a nie jakieś wynalazki.

Nie, niestety nie da się wejść, a windowsa mx 8.1 wybrałęm dlatego że juz od dawna coś mi w kompie siedzi bo system mi się wypie co 2 miesiące mimo iż zawsze działąm z anty-wirusem, więc teraz chciałem spróbować tego bo może dłużej wytrzyma.

@Edit : Albo nie będe się bawił, zainstaluję oryginalnego XP'ka. Ale proszę nie zamykaj jeszcze tematu bo znając mój komputer to samo może wystąpić z oryginałem :P

29 Cze 2011, 12:04

Niestety, nawet oryginalny xp'ek nie działa, komputer sie resetuję w momencie gdy wtedy był czarny ekran :(

29 Cze 2011, 12:16

Przypuszczam, że dysk mógł nawalić. Wejdź w konsolę odzyskiwania i sprawdź dysk poleceniem "chkdsk". Opis jest tutaj.
Wyślij odpowiedź