Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Problem przy isnatlowaniu Windowsa

26 Cze 2007, 14:37

Cześć, mam nowy dysk, podzieliłem go na 2 partycje w partition magic, zmieniam w biosie żeby na początku czytało z płyty, kiedy chcę sformatować dysk i zainstalować system pojawia się napis że partycja jest niezgodna z systemem, czy coś w tym stylu. Jak mogę zainstalować windowsa? Pomóżcie!
pills11.com ;))

26 Cze 2007, 15:04

moze sformatowałeś w formacie linuxowym przez przypadek?

26 Cze 2007, 15:05

Dysk sformatowałęm wcześniej normalnie przez windowsa na ntfs, na pewno nie ma nic wspólnego z linuxem... Może niepotrzebnie używałem partirion magic...?
pills11.com ;))

26 Cze 2007, 15:09

A po tym jak sformatowałeś Partition'em chodził ten dysk? Spróbuj jeszcze zanieść do jakiegoś kumpla i u niego zrobić formata

26 Cze 2007, 15:12

Tak, po tym jak zrobiłem partycję, sformatowałem przez windows i chodził normalnie...
pills11.com ;))

26 Cze 2007, 15:25

Włóż XP'ka przy włączonym kompie i za pomocą instalatora usuń tą pierwszą, a następnie utwórz nową

Podobny problem: http://www.enter.net.pl/forum/viewtopic ... 987#231645

26 Cze 2007, 15:29

No dobra, teoretycznie mogę tak zrobić, ale póki mam system na drugim dysku... Co zrobię, gdy zainstaluję w ten sposób windowsa na nowym dysku, usunę obecnego i za jakiś czas będę chciał ponownie stawiać system? Wtedy będę musiał instalowac drugi system na innym dysku żeby móc sformatować. Wg mnie to bez sensu...
pills11.com ;))
Wyślij odpowiedź