TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem przy startowaniu kompa

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

problem przy startowaniu kompa

Postprzez ryskowski--smigac » 20 Lis 2008, 09:34

PostUA: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

wiec tak wczoraj cos popierdzielilem w partion manger i komp sie nie uruchamia prosi o dysk automatycznego odzyskiwania systemu
gdy go chce zbotowac to idzie do pewnego momentu a potem taki komunikat komp nowy wczoraj przed moja zabawa jeszcze działał pomocy.

Image
Ostatnio edytowany przez ryskowski--smigac, 21 Lis 2008, 17:12, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
ryskowski--smigac
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Lip 2008, 17:29

Re: problem przy startowaniu kompa

Postprzez Bozz » 20 Lis 2008, 14:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez ryskowski--smigac » 20 Lis 2008, 14:13

czytałem to tylko troszke za wysoko jak dla mnie i chyba se nie poradze ale czekam na inne jeszcze wypowiedzi

juz wiem co zrobiłem zamieniłem partycje z Podstawowa (Primary) na logical a czemu to nie pytajcie sam nie wiem w trakcie jakis bład wyskoczyl i jest jak jest da sie to jakos odkrecic?

Po wsadzeniu mojego dysku do innego laptopa pisze brak dysku teraz to juz sie pogubiłem.
Awatar użytkownika
ryskowski--smigac
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 21 Lis 2008, 14:21

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Kod: Zaznacz wszystko
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=243121
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez ryskowski--smigac » 21 Lis 2008, 14:38

Palacio co to jest? czytałes moj post ja nawet komputera uruchomic nie moge tylko bios działa.
Awatar użytkownika
ryskowski--smigac
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 21 Lis 2008, 15:31

Na tej stronie co podał Bozz masz wszystko wyjaśnione. Najpierw przeczytaj 4 sekcje, a jak nic nie pomoże to zastosuj się do ogólnych rozwiązań problemów. Nie wiem w czym problem.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez ryskowski--smigac » 21 Lis 2008, 16:08

zamowiłem ten kabel http://moto.allegro.pl/item479379623_ze ... s_ata.html
bo najpierw musze dane odzyskac potem sformatuje go z innego kompa i pousówam wszystkie partycje i sprawdze to dam znac narazie dzieki

Palacio ty mowisz zeby zaczac od tego?
Inne problemy
Inne potencjalne przyczyny występowania komunikatu o błędzie „Stop 0x0000007B”:
Wolumin rozruchowy jest uszkodzony i system Windows XP nie może go zainicjować. Jeśli system plików jest uszkodzony i system Windows XP nie może zainicjować woluminu rozruchowego podczas uruchamiania komputera, należy przenieść dysk do innego komputera z systemem Windows XP i uruchomić na nim polecenie chkdsk albo utworzyć równoległą instalację systemu Windows XP na tym dysku (w oddzielnym folderze). Program instalacyjny systemu Windows XP sprawdza integralność woluminu przed skopiowaniem plików i może rozwiązać niektóre problemy.
Instalacja systemu Windows XP jest wykonywana na zdublowanej partycji rozruchowej utworzonej w systemie Microsoft Windows NT 4.0. System Windows XP nie obsługuje zestawów woluminów Ftdisk systemu Windows NT 4.0. Przed uaktualnieniem systemu Microsoft Windows 2000 do systemu Windows XP należy przekonwertować wszystkie zestawy woluminów Ftdisk na woluminy dynamiczne. Przed uaktualnieniem systemu Windows NT 4.0 do systemu Windows XP należy wyłączyć wszystkie woluminy zdublowane i wykonać kopię zapasową wszystkich danych na dysku rozłożonym, woluminie RAID5 lub rozszerzonych zestawach woluminów. Zestawy Ftdisk mogę być niedostępne po uaktualnieniu.
Awatar użytkownika
ryskowski--smigac
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Palacio » 21 Lis 2008, 16:22

To się nazywa czytanie ze zrozumieniem...
Najpierw przeczytaj 4 sekcje

czyli...

Aby rozwiązać ten problem, przeczytaj następujące cztery sekcje w celu ustalenia, czy występuje którykolwiek z podanych symptomów. Jeśli nie występuje żaden z podanych symptomów, wykonaj procedurę ogólnego rozwiązywania problemów, którą zamieszczono na końcu artykułu.

a jak nic nie pomoże to zastosuj się do ogólnych rozwiązań problemów

...czyli do tych o których wspominasz, a więc...

ryskowski--smigac napisał(a):Palacio ty mowisz zeby zaczac od tego?
Inne problemy
Inne potencjalne przyczyny występowania komunikatu o błędzie „Stop 0x0000007B”:
Wolumin rozruchowy jest uszkodzony i system Windows XP nie może go zainicjować. Jeśli system plików jest uszkodzony i system Windows XP nie może zainicjować woluminu rozruchowego podczas uruchamiania komputera, należy przenieść dysk do innego komputera z systemem Windows XP i uruchomić na nim polecenie chkdsk albo utworzyć równoległą instalację systemu Windows XP na tym dysku (w oddzielnym folderze). Program instalacyjny systemu Windows XP sprawdza integralność woluminu przed skopiowaniem plików i może rozwiązać niektóre problemy.
Instalacja systemu Windows XP jest wykonywana na zdublowanej partycji rozruchowej utworzonej w systemie Microsoft Windows NT 4.0. System Windows XP nie obsługuje zestawów woluminów Ftdisk systemu Windows NT 4.0. Przed uaktualnieniem systemu Microsoft Windows 2000 do systemu Windows XP należy przekonwertować wszystkie zestawy woluminów Ftdisk na woluminy dynamiczne. Przed uaktualnieniem systemu Windows NT 4.0 do systemu Windows XP należy wyłączyć wszystkie woluminy zdublowane i wykonać kopię zapasową wszystkich danych na dysku rozłożonym, woluminie RAID5 lub rozszerzonych zestawach woluminów. Zestawy Ftdisk mogę być niedostępne po uaktualnieniu.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez ryskowski--smigac » 21 Lis 2008, 17:11

he jakie to bylo proste poprostu przy wlonczonym laptopie wyjalem baterie i działa.
Awatar użytkownika
ryskowski--smigac
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników