Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
19 Sie 2006, 21:38
Mam problem z programem Opera. Gdy klikam na forum w 'Nowy temat' albo 'Odpowiedz' włącza mi się do połowy strona i zacina Opera, po czym wyłącza się.
Wie ktoś dlaczego tak jest? A może jakąś inną przeglądarkę polecacie?
Pozdrawiam i dziękuję.
19 Sie 2006, 22:28
FireFox :]
przeinstaluj Opere, albo zainstaluj starszą wersje jeśli masz tą najnowszą
20 Sie 2006, 09:56
Przeinstaluj opere
albo zainstaluj firefoxa albo nakładke na ie maxthona.
20 Sie 2006, 21:59
FireFox'a instalowałem kiedyś jakiś błąd mi wyskakiwał. A jak już coś w nim tam naprawiłem, to mi nie blokował okienek prawie wogóle. A w Operze ani jedno nie wyskoczy ;].
A jeśli odinstaluję Operę i zainstaluję ją na nowo, utracę wszystkie Zakładki? Bo mam tam sprawy życia i śmiercie więc wolę się spytać :] .
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
20 Sie 2006, 22:07
Jak odinstalujesz i zainstalujesz na nowo nie usuwajac recznie plikow to nie stracisz,bo profile nie usuwaja sie automatycznie.
Dla pewnosci mozesz skopiowac pliki opera6.adr i opcacrt6.dat ktorys z nich to zakladki na 99.995 pierwszy i skopiuj plik wand.dat w nim sa zapisane hasla.
wszystkie te pliki sa w E:Documents and Settings woja nazwa urzytkownikaDane aplikacjiOperaOperaprofile
20 Sie 2006, 22:36
Zrobiłem tak jak kazałaś. I gdy chciałem napisać posta wyskoczyło:
http://img243.imageshack.us/img243/4771 ... tuphv3.png
Czyli to samo. Więc pytanie, co jest?
A Mozillę zainstalowałem, ale długo mi się obrazki ładują. Pewnie dlatego, ze w Operze mam te strony w Pamięci podręcznej... A oczekiwanie na obrazki jest męczące, więc zależy mi na dobrej, sprawdzonej - Operze. ;]
21 Sie 2006, 08:03
No i chyba bedziesz musial czekac,bo w Operze bedzie chyba trzeba wyczyscic czache przegladarki.a jak to nie pomoze to odinstalowac opere usunac recznie wszystkie foldery (zachowujac te pliki co pisalam wczesniej) wyczyscic wpisy w rejestrze ,zrestartowac winde i na nowo zainstalowac .
21 Sie 2006, 13:46
nie bede nowego tematu zakłał tylko sie zapytam, jak w operze zrobić żeby było po PL, niby w ustawieniach jest PL ale nie jest jednak po polsku
21 Sie 2006, 14:05
spolszczyć trzeba
wejdz na strone opery, w spolszczeniach jest polski.skopiuj ten text i wklej go do takiego kliku
tylko chyba nie będzie pl znaków
21 Sie 2006, 16:32
Spolszczenie do Opery
Sciagnij instalke PL a nie szukasz spolszczenia.
21 Sie 2006, 17:51
ściągnołem stad
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/internet/przegladarki-www/opera/
i to jest niby po polsku ale jak zaznaczam na polski język to i tak jest po angielsku, nawet po ponownym uruchomieniu aplikacji.
21 Sie 2006, 21:29
Panel sterowania
Opcje regionalne i jezykowe
Lokalizacja.
Co masz ustawione ?
21 Sie 2006, 22:26
mam takie coś ustawione
http://img47.imageshack.us/img47/4084/operakd6.jpg
i niby jest PL ale nie jest
21 Sie 2006, 22:29
Wejdź w DETALIS i tam pokombinuj. Daj ścieżke do pliku.
Pozdrawiam.
PS: A jak nnie zadziała to odinstaluj. Zainstaluj wersje 8.54 (Polską) i dopiero zainstaluj Opere v9.
21 Sie 2006, 23:09
niunka napisał(a):Panel sterowania
Opcje regionalne i jezykowe
Lokalizacja.
Co masz ustawione ?
wonski umiesz czytac?