Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z Ares

19 Sty 2011, 21:04

ostanim czasem zauazylem ze Ares bardzo wolno sciaga mi pliki (filmy) jeszcze przedwczoraj szlo szybko a dzis jeden z 10 plikow z szybkoscia do 30kb/s a kiedys szlo ponad 100 kb/s. nie wiem moze to zalezy od kogo sciagamy plik ale ten sam film przedwczorak ciagnelo duzo syzbciej pozatym sciagal kilka plikow naraz a teraz tylko 1 :cry:

dlaczego jak ktos pobiera odebnie tzn jak wysylam to naraz widze wysylam 30 mb albo wiecej a ja ja pobieram to max 2 mb ?? :? bylo wszystko dobrze i nagle tak sie zwalilo ...

i pytanie trzecie: czy moj net moze miec jakies ograniczenia? zauwazylem ze nie sciaga lacznie w aresie wiecej niz 230kb/s :567: :570:

prosze o pomoc:) :568:

Re: Problem z Ares

19 Sty 2011, 21:43

Podaj logi z OTL i GMER. Może to być infekcja.

19 Sty 2011, 22:28

ostanim czasem zauazylem ze Ares bardzo wolno sciaga mi pliki (filmy) jeszcze przedwczoraj szlo szybko a dzis jeden z 10 plikow z szybkoscia do 30kb/s a kiedys szlo ponad 100 kb/s. nie wiem moze to zalezy od kogo sciagamy plik ale ten sam film przedwczorak ciagnelo duzo syzbciej pozatym sciagal kilka plikow naraz a teraz tylko 1 :cry:

Prędkość pobierania zależy od liczby użytkowników udostępniających ten plik, a także z jaką prędkością wysyłają fragmenty.

i pytanie trzecie: czy moj net moze miec jakies ograniczenia? zauwazylem ze nie sciaga lacznie w aresie wiecej niz 230kb/s :567: :570:

A jaką w ogóle powinieneś mieć prędkość neta???

19 Sty 2011, 23:16

kominekl napisał(a):Podaj logi z OTL i GMER. Może to być infekcja.

niestety nie wiem o czym mowisz ja nie informatyk :572:

mam neta 2mb. wczesniej ladnie sciagalo ten sam plik. czyzby ludzie od ktorych sciagam cos majsterkowali?? :shock:

20 Sty 2011, 14:40

Sprawdź, jaką prędkość uzyskasz na tym teście -> http://www.speedtest.pl/

20 Sty 2011, 18:07

download 1114 kbps
ping 54ms
upload 143

20 Sty 2011, 19:12

Wrzuć logi z OTL i GMER, sprawdzić nie zaszkodzi.

20 Sty 2011, 22:23

paciomen napisał(a):ostanim czasem zauazylem ze Ares bardzo wolno sciaga mi pliki (filmy) jeszcze przedwczoraj szlo szybko a dzis jeden z 10 plikow z szybkoscia do 30kb/s a kiedys szlo ponad 100 kb/s. nie wiem moze to zalezy od kogo sciagamy plik ale ten sam film przedwczorak ciagnelo duzo syzbciej pozatym sciagal kilka plikow naraz a teraz tylko 1

Nie oczekuj, że zawsze uzyskasz maksymalną prędkość pobierania. Uzależnione jest to od liczby wysyłających, pory dnia, wykorzystywania przez ciebie łącza do innych celów. Ilość pozycji wysyłających i pobierających możesz edytować w ustawieniach programu. Zachowaj jednak przy tym zdrowy rozsądek.

20 Sty 2011, 23:57

hmmm dziekiza pomoc wlasnie zauwazylem ze w dzien wolniej sie sciaga bo chyba mniej ludzi siedzi na kompie :)

i jeszcze ostatnie pytanie: co to slot wysylania i do czego on sluzy i jak wplywa na transfer?? :573:

21 Sty 2011, 00:19

Zrób screena z okna programu w miejscu, w którym występuje ta opcja. Posiadam starą wersję i nie widzę tej opcji u siebie.

21 Sty 2011, 12:29

prosze. czytalem ze trzeba przyznawac duzo slotow wysylan zeby miec lepszy transfer czy to prawda?
Image

21 Sty 2011, 15:36

Pewnie większość się z tym zgodzi, ja jednak powiem ci, abyś nie zawracał sobie tym głowy, gdyż według mnie nie wpływa to na zwiększenie transferu pobierania. Ważne, abyś zachował rozsądek w ilości pobierań/wysyłań.

22 Sty 2011, 13:46

dziekuje za pomoc :) troche sie wyjasnilo :) dzieki wszystkim :mrgreen:

27 Sty 2011, 19:01

i jeszcze jedno pytanie troche trudniejsze: jak edytowac chat na aresie, w sensie takim zeby mial jakies 'logo' a nie pisalo tylko Welcome to *** channel.

no i inne opcje czy ktos wie jak zmieniac?
Wyślij odpowiedź