Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z creative ispire a200

26 Paź 2010, 15:04

Witam!
Mam problem z działaniem głośników Creative Inspire A200 podłaczonych do Creative x-fi. Mianowicie po podłączeniu głośników do tej karty działa mi tylko prawy głośnik i subwoofer, lewy nie cyka wcale. Umieszczam zapytanie w tym dziale ponieważ w google znalazłem mnóstwo linków do sterowników od tych głośników ale żaden nie był aktywny. Dlatego zwracam się o pomoc do Forumowiczów.

Re: Problem z creative ispire a200

27 Paź 2010, 14:55

Podaj więcej szczegółów odnośnie karty dźwiękowej. Możesz się wspomóc tym poradnikiem.

28 Paź 2010, 19:29

USB Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 . Sprawa wygląda tak, że nawet jak do karty podłącze słuchawki to nie gra lewa strona. Więc to chyba jednak problem karty. Ale nadal nie mam pojęcia jak to rozwiązać.

28 Paź 2010, 20:49

Pobierz i zainstaluj te sterowniki.

28 Paź 2010, 21:19

Ściągnąłem, odinstalowałem te teoretycznie nowsze i zainstalowałem te i wszystko siadło, nie pomogło. Kombinowałem nawet tymi programami creativa i lipa, zero poprawy. Może karta jest po prostu trefna mimo iż kupiona kilka dni temu. Głośniki podłączone do zintegrowanej dźwiękowej grają jak należy.

29 Paź 2010, 00:15

Może sprawdź opcje tej karty w Panelu Sterowania, to narazie wszystko co przychodzi mi na myśl. Sprawdź czy masz znaki zapytania w Menadżerze urządzeń. Jak wygląda regulacja głośności, może balans źle ustawiony.

29 Paź 2010, 00:46

Generalnie wszystko w panelu sterowania było ok, nie było żadnych nierozpoznanych urządzeń, kartę rozpoznawało bez problemu. Balans też sprawdzałem, jak prawy był na 0% a lewy na full to nic nie grało, tylko prawy głośnik działał. Wygląda na to, że coś jest nie tak z kartą, chyba będę ją musiał zareklamować. Żadne zmiany ustawień w panelu sterowania albo w programie creativa nie pomagały. Mało tego, jak karta była podłączona to bardzo często występował błąd krytyczny i zrzucanie pamięci fizycznej na dysk więc ją odłączyłem i problem zniknął. Dziwna sprawa, nigdy nie miałem takich problemów z jakimkolwiek nowopodłączonym sprzętem.

29 Paź 2010, 19:26

Dla pewności podłącz jeszcze jakieś inne głośniki. Jeśli sytuacji się powtórzy, postępuj zgodnie ze swoim rozumowaniem ;)

29 Paź 2010, 22:30

Dzięki Palacio za wysiłek, zareklamowałem kartę i od ręki dostałem nową, która działa:) Już nawet pomoc techniczna Creative kazała oddać kartę do serwisu. No i wszystko wiadomo, miałem po prostu pecha, że trafiłem na trefny model;) Ale już wszystko cyka jak należy:)
Wyślij odpowiedź