Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
15 Sty 2007, 14:02
PO ponownej instalacji systemu dc++ nie wyszukuje nic...łączy się normalnie z hubami natomiast nie szuka niczego... Dodam jeszcze ze posiadam neostrade(samodzielnie) i wczesniej miałam ustawiona połączenie jako aktywny user na dc++... teraz aby móc coś znaleść - jedynym działającym sposobem na to jest zmiana na pasywnego uzytkownika..... jest to uciążliwe gdyż zdecydowanie wolniej pobiera....
pomóżcie.... co jest nie tak???
15 Sty 2007, 16:15
Jak masz XP SP2 to wyłacz zapore lub odblokuj porty DC
a jak masz jakiś inny firewall (Kerio, Zone Alarm, OutPost) to wejdz w niego i tam odblokuj
15 Sty 2007, 21:09
mam windowsa z sp1 ( nie instalowalam sp2-przynajmniej narazie). Fakt ze nie moge odnalesc zapory systemowej - poprostu nie mam opcji centrum zabezpieczen ktora wczesniej była- teraz nie wiem gdzie jej szukac....a jak odblokowac porty dc++??? i gdzie powylaczac te windowsowkie firewalle?
15 Sty 2007, 22:07
Firewalla:
Start

Panel Sterowania

Centrum zabezpieczeń

Zapora [wyłącz]
16 Sty 2007, 08:18
Jak masz SP1 to nie masz firewalla systemowego .
16 Sty 2007, 10:16
jonny napisał(a):Jak masz SP1 to nie masz firewalla systemowego .
kazdy XP ma zapore systemowa ale po instalacji systemu standardowo jest wylaczona.
Monique a czy wpisalas poprawne IP w opcjach polaczenia ?
Jesli masz stale IP to wpisz na mainczat +myip i dowiesz sie jakie masz ip wtedy wpisz je w opcje jesli masz zmienne IP zaznacz w opcjach pobierz adres IP powinno pomoc.
16 Sty 2007, 17:28
wiec powtarzam - nie ma u mnie takiej opcji w panelu sterowania jak "centrum zabezpieczen" - co jest zapewne dziwne( dla mnie tez) ale poprostu nie ma - wiec w zaden sposob nie idzie raczej wylaczenie opcji zapory:))
a co do IP- wpisywalam na dc++ zmienialam kombinowalam- i nic konkretnego to nie dało - przed instalacja systemu ( kiedy zaczeły sie problemy) miałam ustawione active ( nawet bez nr IP) śmiłagło jak trzeba...teraz działa tylko na passive...ręce opadają....co robic???i gdzie znalesc te cholerne centrum zabezpieczen???( wiem ze powinno tu byc bo wczesniej jak instalowane było - to było....teraz NIE MA!!!)
16 Sty 2007, 18:40
Wejdz w połaczenia internetowe i tam PPM na twoje i we właściwościach poszukaj Zapory internetowej, wyłacz i sprawdz.
17 Sty 2007, 21:20
eh.... nic z tego.... nic sie nie zmieniło....jestem załamana.....
31 Sty 2007, 15:17
Zainstalowałam juz zupełnie inna wersje dc++ zeby sprawdzic czy to cos da...nic z tego...zainstalowałam dodatek sp2.......i nic....nadal szuka tylko jak mam ustawione passive....pomóżcie...
05 Lut 2007, 23:40
Mam taki problem ze zainstalowalam DC++ i ustawilam wszystko tak jak bylo napisane na tej stronce a nadal nie mam publicznych habow. Co mam zrobic??
05 Lut 2007, 23:46
Ludzie a nie lepiej zainstalować jakiś lepszy program ?? na przykład Aresa??