Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z Direct Sound (Gigabyte GA-945GCM-S2L)

07 Lip 2009, 21:56

Po próbie włączenia pliku muzycznego pojawił mi się komunikat ' Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie konfiguracji. Kod błędu 88780078 '. Nie przypomina mi się, żebym kasowała wczoraj jakiekolwiek sterowniki, więc nie mam pojęcia dlaczego w ogóle nie wykrywa mi urządzeń audio.
W Everescie sprawdziłam nazwę płyty głównej, jednak jest nieznana, a karta dźwiękowa : Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1].
Sprawdzałam również poprzez Menadżer urządeń i nie ma tam żadnych znaków zapytania, wszystko jest w porządku.
Proszę o pomoc.

Re: Problem z Direct Sound

07 Lip 2009, 22:53

Otwórz bok komputera i tam sprawdź nazwę płyty głównej. Powinna być widoczna. Jeżeli nie wiesz o co biega, to napisz wszystki syembole/znaki jakie na niej będą.

08 Lip 2009, 00:58

Nazwa płyty głównej : Gigabyte GA - 945GCM - S2L

08 Lip 2009, 08:58

Zainstaluj sterowniki w podanej przeze mnie kolejności:
- chipset
- audio

08 Lip 2009, 11:39

Dziękuję serdecznie za pomoc, wszystko już działa ! :)

11 Lip 2009, 11:39

Podziałało kilka dni i znowu to samo ... :/
Najpotrzebniejsze informacje mam podane, więc proszę ponownie o pomoc !

Re: Problem z Direct Sound (Gigabyte GA-945GCM-S2L)

21 Lip 2009, 22:49

Wprowadzałeś jakieś zmiany w system, np. edycja rejestru, instalacja nakładek, tuning systemu :?: Może sterowniki zostały po prostu usunięte. Zainstaluj je ponownie oraz wgraj ffdshow.
Wyślij odpowiedź