Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

problem z dostępem do partycji

27 Sie 2013, 08:53

Witam, mam dosyć irytujący problem, otóż posiadam 3 partycje na dysku, system, gry i inne, i od pewnego czasu mam problem z partycją gry, mianowicie nie mogę tam nic zainstalować gdyż po kilku sekundach wyskakują alerty że jakiś tam plik instalacyjny nie ma dostępu/odmowa dostępu do dysku, do lokalizacji gdzie chce instalować ową grę.
Sprawdzałem w uprawnieniach i jest wszystko tak jak na innych partycjach, a dodam że sam też nic nie gmerałem w ustawieniach.
ew. na tą partycje pobierałem pliki z programów p2m ale tam nic nie klikałem, prócz lokalizacji gdzie ma zapisać plik.
Czy ktoś ma może pomysł ocb?

Re: problem z dostępem do partycji

27 Sie 2013, 14:28

wyskakują alerty że jakiś tam plik instalacyjny nie ma dostępu/odmowa dostępu do dysku, do lokalizacji gdzie chce instalować ową grę.

Podaj dokładną treść tego komunikatu lub najlepiej wrzuć jego screenshot.

27 Sie 2013, 16:40

ale to ciężko będzie, bo to przy każdej instalacji inny, ogólna treść jest taka że " jakiś tam plik instalacyjny np abcd.tfu nie może uzyskać dostępu do katalogu gdzie ma być zainstalowana gra"
problem jest też jak chcę odtworzyć jakiś film z tej partycji to mi pisze że program nie może odtworzyć/zrenderować tego pliku, albo jak chce usunąć jakiś plik, to mi piszę że muszę mieć uprawnienia admina, klikam że mam, a potem mi piszę że nie mogę usunąć dopóki nie nadam uprawnień administratora. dodatkowo jak mam tam jakies gry, to przez panel sterowania nie moge usunąc bo piszę że nie ma dostępu
mam jedno konto, admina, w opcjach zabezpieczeń mam tak samo wszystko jak na innych partycjach i kupa. zastanawiam się czy usunięcie partycji i stworzenie jej od nowa

12 Wrz 2013, 17:09

Witam po dłuższej przerwie, sprawa klaruję się następująco :
usunąłem tą kłopotliwą partycje i włączyłem miejsce po niej do drugiej, ale dziś rano znikła, tzn pisało że trzeba ją sformatować,po kilku godzinach odzyskałem wszystkie dane z niej, utworzyłem nową partycję logiczną, przeskanowałem powierzchnie dysku czy nie ma błędów EaseUs'em (wszystko ok) przeskanowałem Cure It! czy nie mam wirusów (było czysto) i chciałem przenieść pliki na ową partycję, i pojawia się problem, otóż, mogę przenieść mały plik jeden czy dwa, ale jak chce przenieść większy to się zawiesza i wyskakuje taki komunikat, klikam kontynuuj i wyskakuje drugi komunikat, gdzie ponawianie nie ma sensu, bo nie działa, i wtedy nie mogę nic przenieść na tą partycję, nie wiem co jest, jak już wspominałem, jestem na koncie admina i tam nic nie grzebałem, a dysk wydaje się być sprawny, proszę pomóżcie.
Załączniki
2.png
2.png (234.16 KiB) Obejrzany 3799 razy
1.png
1.png (242.08 KiB) Obejrzany 3799 razy

13 Wrz 2013, 16:28

Wrzuć jeszcze screenshot z okna Komputer.

15 Wrz 2013, 22:20

oto screen, lekka modyfikacja, z wolnego miejsca udało mi się stworzyć partycję ( G) ale na niej występuje analogiczny problem, przy wrzucaniu dużych plików, lub katalogów, jeśli kopiuję coś pojedynczego (film, mp3, czy jakieś ISO) to nie ma wtedy tego problemu.
Załączniki
komp.png
komp.png (156.4 KiB) Obejrzany 3741 razy

20 Wrz 2013, 22:18

OK, a jakie masz programy zabezpieczające?? Może to one powodują problemy.

26 Paź 2013, 14:45

więc z zabezpieczeń to miałem NIS 2012, potem avast, a obecnie KIS 2014, komp skanowany cure it, i nic nie wykrywa, żadnego dziadostwa, ostatnio zauważyłem jeszcze jeden problem, jak włączę msconfig to z automatu mam uruchamianie selektywne, jak chce zmienić na normalne, to pojawia się adnotacja że zmiany się nie zapiszą gdyż przeszkadza przywracanie systemu..... bla bla i na dole, odmowa dostępu, zaczyna mnie to irytowac i bliski jestem formatowania, ale może da radę tego nie robić?
Wyślij odpowiedź