Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z drukarką.

20 Sty 2008, 20:58

Mam drukarkę Epson Stylus Color 300. Dotychczas ładnie mi drukowała.
Po jakimś tygodniu przerwy, chciałem ją uruchomić, lecz po włączniu
jakby zasysa przez kilka sekund tusz, a później zaczynają jednocześnie migać wszystkie trzy kontrolki i tak cały czas. Nie pomaga wyłączenie i ponowne włączenie, cały czas dzieje się tak samo. Jeśli ktos mógłby mi pomóc w tym kierunku, aby usunąć te awaeię byłbym bardzo wdzięczny.

ehhe

20 Sty 2008, 21:00

hmmm a testowałeś na jakimś innym kompie spróbuj, a jeśli to nie pomoże
to ją wyczyść, hmmm a pod co ta drukarka pod LPT czy pod USp wazne ??

ehhe

20 Sty 2008, 22:02

Taki sma przypadek jak u ciebie możesz dac +

ehhe

20 Sty 2008, 22:03

przepraszam zapomniałem dac linku http://www.aplex.com.pl/3820.php

21 Sty 2008, 18:07

Bardzo miło że chcesz mi pomóc, ale jak na razie nic nie moge zrobić.
Odnośnie tego kabla połączeniowego z komputerem, to nie jest USB, ale ten szerokopasmowy. Nie ma to jednak żadnego znaczenia, bo drukarka zachowuje się już tak, nawet nie podłączona do kompa. Głowica nie jest zaryglowana, bo w początkowej fazie chodzi, i zachowuje się jak wcześniej
gdy była dobra. Później natomiast, świeciła się tylko zielona diodka i była gotowa do pracy. Teraz w tym momencie zapalają się wszystkie trzy i nieustannie migają. Drukarka nie reaguje już na nic. Patrzyłem i przeczyszczałem całą głowicę, kupiłem nowe tusze, jednak nic to nie pomaga. Dalej proszę o pomoc. Może komuś już zdażyła się taka sytuacja
i wybrnął z tej opresji bez oddawania do naprawy.

21 Sty 2008, 19:28

Spróbuj przeinstalować sterowniki od drukarki. U mnie na HP drukarce było podobnie, przeinstalowałem i poszło. Wiec próbuj , może zadziała.

hmmmm

21 Sty 2008, 19:34

no to jest duży problem, coś z elektroniką ale może masz kabel LPT (szerokopasmowy) walnięty spróbuj na innym i na innym komputerze jak to nic nie da to możesz masz w biosie źle skonfigurowany port LPT tam musisz dać eccp+ coś tam nie pamiętam jak to i tak nie zadziała, to żeby naprawić drukarkę musisz mieć troche podstawowej wiedzy o elektronice. spróbuj zrobić tak jak mówiłem za + serdecznie dziękuje. powodzenia

hmmm

22 Sty 2008, 00:00

Krycha 666 teraz dobrze radzi tak samo bym Ci poradził ale jest jedno ale czy ta drukarka drukuje jakąś stronę awaryjną

22 Sty 2008, 23:14

Dziękuję Państwu za chęć udzielenia pomocy, ale te odpowiedzi proszę wybaczyć, są niewłaściwe. Jak już pisałem nie może to być walnięty kabel, ani źle skonfigurowany port LPT w Biosie, ani złe sterowniki do drukarki, gdyż drukarka bez podłączenia do komputera już tak się zachowuje. Przeinstalowanie sterownika od drukarki też nic nie da gdyż tak jak piszę ona już w sobie ma wadę i komputer jej nawet nie wykrywa. Myslę że jej pamięć jest zablokowana i pomimo że wyłączam ją to jej pamięć nie ulega wykasowaniu. Ale tu problem jak to zrobić, żeby ją wyzerować. Nie wiem może ktoś ma jakąs radę w tym kierunku chętnie bym to wykorzystał. Być może tu tkwi problem. Czekam na dalsze podpowiedzi.
Wyślij odpowiedź