Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

problem z dużymi aplikacjami

13 Mar 2008, 02:15

Witajcie
Mam problem ze Service Pack 2. Podczas instalacji pokazuje mi się komunikat że plik jest uszkodzony. Gdy plik *.exe rozpakuję jakimś pakerem i instaluję ręcznie, to pokazuje że nie może skopiować pliku. Zaznaczam, że i system XP Professional i Service Pack jest legalny, Druga dziwna sprawa, to taka, że na jednym z komputerów tylko tak się dzieje, na drugim wszystko rozpakowuje się, instaluje i działa bez zarzutu.
Podobny problem na tym samym komputerze jest przy instalacji Nero czy Office`a. Przy końcówce przygotowania do instalacji, pokazuje że plik jest corrupted. A na tym drugim działa wszystko bez zarzutu mimo że jest robione tak samo od dawna. Jaka może być przyczyna? Coś ze sprzętem nie tak?
Może ma ktoś jakiś pomysł, bo mi się już skończyły..

pozdrawiam

13 Mar 2008, 18:39

Ja pamiętam jak miałem u Siebie i u kolegi. U mnie też nie chciały instalować się różne programy m.in. Office. I wiem że SP2 też nie mogłem zainstalować, gdzie u kolegi normalnie się instalowało. Zrobiłem wtedy "nakładkę" windowsa i pomogło. Spróbuj może u Ciebie też się uda.

13 Mar 2008, 23:00

acoanic_radka napisał(a):Ja pamiętam jak miałem u Siebie i u kolegi. U mnie też nie chciały instalować się różne programy m.in. Office. I wiem że SP2 też nie mogłem zainstalować, gdzie u kolegi normalnie się instalowało. Zrobiłem wtedy "nakładkę" windowsa i pomogło. Spróbuj może u Ciebie też się uda.
Chodzi mu o na instalowanie Windowsa na twojego Windowsa którego posiadasz, przy instalacji nie kasujesz dysku i nie tworzysz go na nowo tylko wybierasz go i normalnie instalujesz system.
Wyślij odpowiedź