Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z dyskiem twardym. Nie można zainstalować systemu!

04 Lis 2007, 22:34

O tuż posiadam dwa dyski twarde oba tej samej firmy czyli: Seagate(Barracuda).
Jeden to 40-Gigowy dysk, a drugi to 80-dziesiątka. Na czterdziestce system zainstalował się bez najmniejszego problemu. Natomiast na tym drugim system nie chce się zainstalować. Instalacja systemu kończy się w tym momencie gdy pisze "instalator sprawdza konfiguracje twojego komputera" i po tym robi się czarny ekran i tak mogę sobie czekać bez końca i nic się dalej nie dzieje.
Dysk jest na 100% sprawny bowiem próbowałem system (windowsa xp) instalować na innym komputerze i się instalował bez żadnego problemu. Co jest przyczyną tego że nie mogę zainstalować sytemu na tym drugim dysku?

Mam nadzieje że to zrozumiale napisałem.

04 Lis 2007, 23:23

hej,sprobuj sformatowac dysk pod winde i utworzyc partycje NTFS np. darmowym Gparted
To tylko jedna z mozliwosci,ta najbardziej oczywista.

07 Lis 2007, 02:11

Zrobiłem to trochę inaczej niż mówiłeś ale to i tak nie działa, efekt jest taki sam jak był. Z ciekawości wziąłem i wyciągnąłem moją starą płytę główną z prockiem i podłączyłem do tego kompa co mam teraz. System zaczął instalować się, tak jak na innym komputerze bez żadnego problemu.
Co jeszcze można innego zrobić?

07 Lis 2007, 10:55

najwidoczniej plyta glowna i dysk nie chca,nie wiadomo czemu,wspolpracowac! Nie mam pojecia jak moze byc przyczyna,bo moze ich byc wiele! Sprobuj w jakims serwisie,moze oni odgadna
Wyślij odpowiedź