Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Problem z działaniem internetu na drugim pc :/

03 Wrz 2011, 20:07

Witam. Mam problem rozdzielilem swoj internet kablowy z vectry na drugi pc przez router pentagramu cerberus, ale cos nie dziala on na tym drugim pc.
Wykluczam zle podlaczenie lub zle sterowniki gdyz to juz sprawdzialem. Poniżej podaje wynik komend, ktore powinny pomoc w ustaleniu problemu.
Image
Image

Proszę o pomoc! :<

Re: Problem z działaniem internetu na drugim pc :/

03 Wrz 2011, 21:30

Podaj dokładną nazwę tego routera. Konfigurowałeś ustawienia routera do ustawień operatora :?:

03 Wrz 2011, 21:42

PENTAGRAM Cerberus P 6331-6
Nic tam nie konfigurowalem.Wchodzilem w ustawienia routera przez to ip w przegladarce, ale nic konkretnego tam nie znalazlem co mogloby mi pomoc.

03 Wrz 2011, 21:44

Co niby mialbym tam ustawic?
Image

03 Wrz 2011, 22:09

Na tej stronie możesz przeczytać manual do twojego laptopa. Sprawdź czy to co jest w nim pokrywa się z tym co masz u siebie.

08 Wrz 2011, 01:19

Sprawdź czy nie zablokowali ci ttl na tym kompie co masz go podpiętego bezpośrednio pod neta domyślam się ze masz go przez modem od vectry zpingój WP.pl i sprawdź wartość ttl

05 Lis 2011, 16:58

Jak mam kompa podlaczonego bezposrednio pod modem vectry to ttl=247 Natomiast jezeli łącze sie przez router to na pierwszym kompie wynosi ono 57

05 Lis 2011, 21:35

Spinguj jakieś strony przez cmd i zamieść tutaj wyniki dla obu komputerów.
Wyślij odpowiedź