Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z dźwiękiem (ASRock K7VT2)

25 Cze 2009, 21:32

Mam problem z dźwiękiem instalowałam sterowniki ale niestety dalej nie działa :sad:

karta dźwiękowa: VIA AC'97 ENHANCE AUDIO CONTROLER
płyta główna: ASRock K7VT2

Proszę o pomoc

Re: problem z dźwiękiem

25 Cze 2009, 22:10

Zainstaluj najpierw ten sterownik, a następnie sterownik audio z tego źródła.

26 Cze 2009, 21:30

Po zainstalowaniu, niestety dalej nie działa .... na właściwościach urządzenia pisze: System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)

26 Cze 2009, 23:09

Wejdź w Menadżer urządzeń i zrób screen okna (rozwiń gałąź Kontrolery dźwięku, wideo...). Wcześnij też występował ten problem :?:

27 Cze 2009, 09:48

Tak. Przy karcie dźwiękowej jest wykrzyknik.

27 Cze 2009, 12:25

Więc kilknij tam gdzie jest wykrzyknik, na właściwości, zaktualizuj sterownik (podaj lokalizację, gdzie się on znajduje, powinno rozpocząć się aktualizowanie).

27 Cze 2009, 16:37

Sorki nie zauważyłam że ten sterownik audio mi sie nie zainstalował i nie chce się zainstalować.

27 Cze 2009, 17:38

Wyskakuj jakiś komunikat :?:

27 Cze 2009, 18:20

Niby się instaluje i na końcu wyskakuje okienko że system windows wymaga ponownego uruchomienia w celu dokończenia instalacji. Daję zakończ i wyskakuje komunikat: Zainicjowanie aplikacji nie udało się, gdyż stacja jest właśnie zamykana.

27 Cze 2009, 20:01

Jakaś aplikacja powoduje ten błąd. Zrób screen zakładki "Uruchamianie" (Start -> Uruchom -> "msconfig").

27 Cze 2009, 22:16

Jestem z tego ciemna więc nie wiem jaka aplikacja powoduje ten błąd :) ale weszłam do zakładki BOOT.INI i dałam sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu, wyskoczył mi komunikat: "Wydaje się, że następująca linia w pliku BOOT.INI nie odnosi się do prawidłowego systemu operacyjnego: "C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons" Czy chcesz usunąć ją z pliku BOOT.INI?"

27 Cze 2009, 22:17

mycha napisał(a):Jestem z tego ciemna więc nie wiem jaka aplikacja powoduje ten błąd :) ale weszłam do zakładki BOOT.INI i dałam sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu, wyskoczył mi komunikat: "Wydaje się, że następująca linia w pliku BOOT.INI nie odnosi się do prawidłowego systemu operacyjnego: "C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons" Czy chcesz usunąć ją z pliku BOOT.INI?"

Tak, po potwirdzeniu uruchom ponownie komputer.

27 Cze 2009, 22:32

Po usunięciu dalej nie idzie zainstalować :/

27 Cze 2009, 23:06

Zrób screen, tak jak pisałem w poprzednim poście. Aby zrobić screen naciśnij przycisk Print Screen (Prt Scr SysRq) na klawiaturze, otwórz Paint`a, wciśnij Ctrl + v, zapisz i wrzuć na forum.

28 Cze 2009, 00:05

screen: http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-06/b ... n.bmp.html
Wyślij odpowiedź