Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z dzwiękiem (Intel DP965 LT)

12 Lut 2011, 00:31

Witam.
Oto mój problem. Do dzisiaj mój PC chodził na Windows Xp, dzisiaj zainstalowałem Windows 7 i mam problem z dźwiękiem. Karta dźwiękowa zintegrowana z płyta główna Intel DP965 LT. Program obsługujący kartę to Intel Audio Studio po zainstalowaniu którego dźwięk jest tak zdeformowany że nie da się słuchać. Po odinstalowaniu wszystko jest ok.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Re: Problem z dzwiękiem

12 Lut 2011, 13:50

A próbowałeś instalować inne sterowniki do niej?

12 Lut 2011, 19:22

no nie... ja troche sie nie znam i niewiem jakie to maja byc... a gdzie moge znaleść odpowiednie????

12 Lut 2011, 19:49

http://www.intel.com/support/detect.htm?iid=dc_iduu

Wchodzisz na powyższą stronę i naciskasz "check your system for the latest updates".

13 Lut 2011, 14:57

Zrobiłem tak jak napisałęś. Wykryło tylko jeden sterownik i to nie od dzwięku.... problem dalej ten sam....
Posiadam głosniki 5.1 . Jak odinstaluje Intel Audio Studio to gra tylko prawa strona, a jak zainstaluje to wszystko gra jak potrzeba ale dzwięk jest straszny(np słów piosenki nie mozna zrozumiec)

13 Lut 2011, 15:05

Odinstaluj wszelkie oprogramowanie powiązane z katą dźwiękową i spróbuj ponownie zainstalować.

14 Lut 2011, 17:31

no tego tez próbowałem ale nic nie dało....

14 Lut 2011, 19:41

http://driverscollection.com/?file_cid= ... 6b440411ad

Zainstaluj te sterowniki.

14 Lut 2011, 21:29

Ale to jest dla Xp a ja mam Win 7... Czyli które mam zainstalować...?

14 Lut 2011, 21:50

Hej a tak w ogóle to w jakim celu instaluj Intel Audio Studio? Skoro wszystko działa, gdy tej aplikacji nie ma to po co go instalować?

15 Lut 2011, 01:38

a dlatego że bez tego nie chodzi głośnik środkowy i 2 tylne....czyli głośniki nie generują dzwięku surround ( no a ja nie po to wydalem na nie prawie 5 baniek żeby chodziły jak te za 50 zł)poza tym to te moje sterowniki są najwyraźniej za stare na win 7 i dlatego z nimi tyle problemow.... Wydaje mi sie że powrócę do win XP (szkoda moich i Waszych nerwów)

15 Lut 2011, 15:08

Właśnie ostatnie najnowsze sterowniki do twojej karty są z 2008 roku. W tym okresie nie było jeszcze Windowsa 7. Uaktualnione tylko to Windowsa 7 sterowniki chipset tej karty.
Wyślij odpowiedź