Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
13 Wrz 2011, 13:18
Zaktualizowałem adobe flash playera i padł mi dzwięk.Przeskanowałem Avirą i malwarebytes ale nic nie znalazły.Wysłałem plik adobe do virustotal i znalazł 2 wirusy
Virus/Win32.CrazyPrier.gen ,Trojan.Win32.Heur.Gen Zniszczyłem te pliki instalacyjne Adobe programem Adveced System Care ale problem pozostał.
Przesknowałem malwarebytes w trybie awaryjnym i nic nie znalazł.Nie dałem rady uruchomić otl
jedynie mam log z gmer
http://wklej.eu/index.php?id=983c11bfd0Próbowałem alternatywnych możliwości na pobranie OTL ,ale za każdym razem występuje ten sam problem.
,,Wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta"
Exception EOleSysError in module OTL.scr.at 000571A5
proszę o pomoc!
13 Wrz 2011, 14:00
Logi z OTL zrob w trybie awaryjnym
13 Wrz 2011, 14:37
Niestety, pomimo trybu awaryjnego wystąpił ten sam problem.
OTL pobierałem 3 razy z tym samym skutkiem
13 Wrz 2011, 16:13
Alternatywne wersje w razie
problemów z uruchomieniem:
OTL.com, OTL.scr
viewtopic.php?f=22&t=23866&p=132710#p132710
13 Wrz 2011, 19:22
Przepraszam to jest cały log z RSIT.exe
http://wklej.eu/index.php?id=f99bdc9050
13 Wrz 2011, 20:57
Jeszcze powinien być drugi log info.txt, uzupełnij.
13 Wrz 2011, 21:20
Nic tu szkodliwego nie ma, tylko kosmetyka.
Uruchom HijackThis (zainstalował Ci się z RSIT)

Do a system scan only

w okienku programu pokaże się log

zaznacz kratki przy podanych wpisach

klikasz
Fix checkedR3 - URLSearchHook: (no name) - {7757CBCC-0975-4b79-A519-90B142CA3A23} - (no file)
O2 - BHO: Toolbar BHO - {EFA17361-CDC0-4927-9AFC-BAAD1F96B2AE} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Documents and Settings\PETER\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
Wejdź także do folderu
C:\Documents and Settings\PETER\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\tqkzycuy.default\searchplugins i wywal pliki:
conduit.xml
IObitBar.xml
Przeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerZaktualizuj Firefoksa do najnowszej wersji
https://www.instalki.pl/download/programy/windows/internet/przegladarki-www/firefox/Proponuję także wywalić Spybot`a, bo to już stare próchno jest.
Co do problemu, próbowałeś reinstalacji sterowników od karty dźwiękowej??
13 Wrz 2011, 21:31
Myślę ,że skoro nie ma szkodników problem może polegać na naprawianiu luk w zabezpieczeniach windowsa przez Advanced System Care które przerwałem.
Dzwięk jest jak z przewijanej kasety z ,,metalicznym pogłosem''
Już się stosuje do zaleceń
13 Wrz 2011, 22:11
Zrobiłem wszystko to co sugerowałeś(poza sbybotem zrobię to później)
Niestety dźwięk jest bez zmian:/
Problem ten pojawił się jak nie przy aktualizacji Adobe to podczas naprawy luk w zabezpieczeniach j/w.
Nie jest w stanie czysto odtworzyć ani mp3 ,mp4 .
Czy mógłbyś mi jeszcze podać link do bezpiecznej aktualizacji Adobe (może w tym jest problem?)
Reinstalacji sterowników nie robiłem bo po prostu nie wiem jak to zrobić.
14 Wrz 2011, 13:59
Zainstalowałem sterowniki od karty dźwiękowej i problem zniknął.
Bardzo dziękuje za pomoc!