Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z dźwiękiem po zmianie płyty głównej

07 Lis 2011, 15:11

Witam, na wstepie jezeli zly dzial to prosze o nie usuwanie tylko przeniesienie. Mam problem z dzwiekiem, troche dziwnie to zabrzmi, ale dzwiek jest tylko nie tak jak chce. Usiluje podlaczyc sluchawki i kabel aux do mojego sprzetu grajacego. Dodam ze musialem zmienic plyte glowna, sterowniki najnowsze mam zainstalowane, przed wymiana korzystalem z realtak'a i tam wszystko ladnie podlaczalo sie, teraz mam VIA HD audio i tylko dziala mi jedno gniazdo.. Plyta glowna jaka mialem to GIGABYTE GA-P35-DS3L, teraz natomiast mam ASUS P5Q SE PLUS

Re: Problem z dźwiękiem po zmianie płyty głównej

07 Lis 2011, 15:15

Pobierz ponownie sterowniki audio (odpowiednie) stąd -> http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... /#download. Jeśli masz XP to odpowiednimi sterownikami są te -> http://support.asus.com/download/Downlo ... anguage=en. Jeśli będziesz miał wątpliwości to podaj, jaki masz system, a my Ci znajdziemy odpowiednie.

07 Lis 2011, 17:34

Mam windowsa 7 32bity. Pobralem sterowniki i dalej ten sam problem, zmieniam gniazda i nic.

07 Lis 2011, 18:47

A czemu musiałeś zmienić płytę główną?

07 Lis 2011, 20:09

Poniewaz spalila sie.

07 Lis 2011, 20:26

Hmmm. W takim razie, jaki ten dźwięk ma być, a jaki jest?

07 Lis 2011, 20:49

O sam dźwięk nie chodzi, bo jest taki jak ma być. Tylko ten problem polega na tym, że jak chcę podłączyć razem słuchawki i głośniki (przez kabel aux) to tylko jedno gra. Jest tak jakby działało tylko jedno gniazdo.

07 Lis 2011, 21:03

To całkiem możliwe. A czy na drugim gnieździe któryś sprzęt gra samodzielnie poprawnie?

07 Lis 2011, 21:39

Nie, tylko na tym jednym gnieździe działają i słuchawki i głośniki. Może coś w tym programie od audio trzeba ustawić? W realtak'u nie miałem tego problemu wybierałem gniazdo pod które podłączyłem kabel i działało.

07 Lis 2011, 22:37

To raczej problem sprzętowy. Mianowicie gniazdo jest uszkodzone.

08 Lis 2011, 15:54

A czy mogę to jakoś sprawdzić, żeby mieć 100% gwarancje?

08 Lis 2011, 18:18

Możesz sprawdzić styki w środku. Jeśli przepalone - wymiana.

08 Lis 2011, 19:08

Rozumiem ze te styki są w kostce od gniazd, czyli nie sprawdzę. Dzięki za pomoc.

12 Lis 2011, 21:24

Wracając do problemu, pojawił się błąd związany z VIA HD audio..

http://imageshack.us/f/202/errorjt.png/
Wyślij odpowiedź