Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.
Wyślij odpowiedź

Problem z filmami.

28 Sie 2008, 23:08

Witam Mam pewien problem. Otóż jak nagram jakiś film na płytę DVD na której już są filmy to tych nowych filmów nie "widać" na odtwarzaczu DVD. Komputer normalnie odtwarza te filmy. Dawniej robiłem tak samo i nie było problemu z odtworzeniem. Od czego to może być zależne??? Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam , Mateusz :)

Re: Problem z filmami.

29 Sie 2008, 02:25

Pewnie twój odtwarzacz DVD nie obsługuje płyt wielosesyjnych, bo mój np. właśnie nie obsługuje. Sprawdź w instrukcji.

29 Sie 2008, 11:02

Biruta napisał(a):Pewnie twój odtwarzacz DVD nie obsługuje płyt wielosesyjnych, bo mój np. właśnie nie obsługuje. Sprawdź w instrukcji.

Ale napisałem że kiedyś jak tak robiłem to wszystko normalnie działało.

29 Sie 2008, 15:27

To podaj w ogóle jaki masz ten odtwarzacz DVD, może ktoś coś wymyśli :P

29 Sie 2008, 15:48

Jeśli to odtwarzacz DVD stacjonarny tzn taki podpinany do telewizora to może laser jest zakurzony..

A jeśli to odtwarzacz dvd w komputerze to może zaczął ci szwankować.. i potrzebuje przeczyszczenia albo laser już pada miałem podobny przypadek to oddałem na gwarancje i dali mi nowy.

29 Sie 2008, 15:51

Stacjonarne DVD Philips DVP 3040.

29 Sie 2008, 23:17

mateusz x man napisał(a):Stacjonarne DVD Philips DVP 3040.

Jak jest na gwarancji to idź z nim do serwisu, a jak nie jest to przeczyść go.

30 Sie 2008, 00:22

Dawid255151 napisał(a):
mateusz x man napisał(a):Stacjonarne DVD Philips DVP 3040.

Jak jest na gwarancji to idź z nim do serwisu, a jak nie jest to przeczyść go.

Chyba już jest po gwarancji ale jeszcze sprawdzę a co do czyszczenia to w weekend jadę sobie kupić płytę czyszczącą.

30 Sie 2008, 00:43

Może wtedy nagrywałeś na DVD+R a teraz na DVD-R lub na odwrót, wtedy DVD-R a teraz DVD+R?

30 Sie 2008, 01:24

Oj nawet nie zwróciłem na to uwagi. Aż kupię w niedzielę płytę DVD-R i DVD+r i to sprawdzę.

20 Lut 2009, 14:54

moze ktoś wie czemu program nero podczas odtwarzania filmow nie pokazuje obrazu w postaci pelnoekrnowej slychac tylko dzwiek
Wyślij odpowiedź