Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z Flashem - "Nie można załadować wtyczki"

18 Paź 2015, 20:04

Witam, mam problem z wtyczką flash. Przy otwieraniu gier na facebooku wyskakuje komunikat "Nie można załadować wtyczki". Dodam, że filmy na youtube ładują się normalnie... Moja przeglądarka to Goggle Chrome, system Windows 8.1 64-bit.
Co już zrobiłam:

1. Skan AdwCleanerem (najnowsza wersja)
2. Skan Malwarebytes Anti-Malware (aktualna baza)
3. Wyczyszciłam kompa Wise Care 365
3. Przeinstalowałam Flasha - trzykrotnie... po pierwszym reinstalu działało aż do ponownego uruchomienia komputera (aktualizacje automatyczne włączone)
4. Wyłączałam i włączałam Flasha z poziomu chrome://plugins - sprawdziłam - nie ma na liście innych podobnych wtyczek
5. Przeinstalowałam Goggle Chrome
6. Sprawdziłam pracę na innych przeglądarkach - wszystko działa

Szczerze mówiąc to nic innego nie przychodzi mi już do głowy, a wciąż powyższy komunikat się wyświetla. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co robić?

Re: Problem z Flashem - "Nie można załadować wtyczki"

18 Paź 2015, 20:40

Odinstaluj Chrome, ale za pomocą Revo -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/ w trybie zaawansowanym (usuń wszystkie znalezione przez program pozostałości) i zainstaluj ponownie.

18 Paź 2015, 23:19

Dziękuję bardzo za pomoc, pomogło! Czy mogłabym prosić jeszcze o wyjaśnienie, skąd wziął się taki problem? Dziwi mnie fakt, że filmy na youtube działały normalnie. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)

19 Paź 2015, 00:09

Eh... pomogło na chwilę. Nawet nie restartowałam przeglądarki - nagle przestało znów dzialać.
Wyślij odpowiedź