TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Witam. Mam dysk 200GB. Przy instalacji XP został podzielony na partycję o rozmiarze 130GB i 70GB. Na partycji 130GB na aktualnie Vistę i i dużo różnych plików. Gdy chciałem sformatować pojawił się dość dziwny komunikat : Nie wiem co zrobić a zależy mi sformatowaniu tej partycji. Może jest jakiś program którym będę mógł sformatować partycję. Proszę o pomoc.
Jeżeli dobrze rozumiem to chcesz formatować partycje z XP. Najłatwiej,najszybciej i w 100% pewnym sposobem będzie Hiren CD,pobierasz,wypalasz,ustawiasz na bot z cd, botujesz z płytki z hiren i robisz co chcesz.to tyle co do problemu jaki masz. A tak poza tematem,to partycja 130GB na system to strata miejsca,albo samobójstwo.Na partycji systemowej powinien znajdować się system i ewentualnie podstawowe programy,nic więcej.
gpartet lub: Start--->Panel sterowania --->urządzenia administracyjne---->zarządzanie dyskami usuń partycję nefs po czym utwórz ją ponownie tak było pad Xp pod Vistą szukaj
Jak usuniesz Vistę to stracisz dostęp do XP aby tego uniknąć skorzystaj z vistabotpro