Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z Fujitsu Simens Amilo Pro

23 Kwi 2011, 13:27

Cześć, mam od wczoraj Fujitsu Simens Amilo Pro v2000 i mam problem, mianowicie piszczy mi na starcie systemu( 2 piknięcia) i mam wywala na pół sekundy komunikat o błędzie(o dziwo piszę że godzina jest źle ustawiona). Ustawiam godzine w biosie i działa dobrze, mogę dawać uruchom ponownie i działa ale jak wyłącze normalnie(start>wyłącz) i włącze to godzina się tak jakby resetuję. Próbowałem też ustawić w panelu i normalnie ale nadal po zwykłym wyłączeniu się tak jakby resetuję... Mam xp home edition sp3

Re: Problem z Fujitsu Simens Amilo Pro

23 Kwi 2011, 13:44

Naciśnij w Biosie, coś w stylu -> powrót do ustawień fabrycznych.

23 Kwi 2011, 15:01

A nei ma jakiegoś bezpieczneijszego rozwiązania? Bo "resetowanie" biosa nie jest chyba zbyt bezpieczne :D

23 Kwi 2011, 15:25

Jest bezpieczne :) . A i tak może nie pomóc.

23 Kwi 2011, 15:29

A co to zmieni poza godziną???

23 Kwi 2011, 15:31

Być może spowoduje to cofnięcie ustawienia, które powoduje problem. Pomocna może być również aktualizacja BIOS`a. Jest możliwe, że ci nie styka bateria w płycie głównej?

23 Kwi 2011, 15:39

Nie ;)

23 Kwi 2011, 15:44

Spróbuj tego reset`a.

23 Kwi 2011, 16:37

Zrobiłęm reseta nie pomogło :/

23 Kwi 2011, 18:37

Ma ktos jakiś inny pomysl prosze pomocy!

23 Kwi 2011, 19:13

Najprawdopodobniej bateria na płycie głównej siadła. Spróbuj wymienić (w byle jakim sklepie komputerowym dostaniesz za kilka złotych). W bardzo skrajnych przypadkach może to być źle ustawiona strefa czasowa albo synchronizacja czasu z serwerem nie "naszego" czasu.
Wyślij odpowiedź